måndag 7 maj 2012

Urflippat och färgglatt!

Det var längesen jag hade så himla roligt i min pysselhörna som härom dagen. Härligt att ibland bara få leka utan att bry sig om hur resultatet ska bli :). Det har ju bara rasat in olika varianter av härliga färger och annat kul kladdigt i shopen ett tag och man kan ju inte undgå att inspireras:)... Ramlade över några underbara Workshops i Mixed Media Art av en  tjej vid namn Traci Bautista hos Strathmore online Workshops.  Gratis var dom och fler fanns det som verkade intressanta men som jag inte hunnit kolla på ännu. De jag fastnade för hade titeln "Doodles Unleashed" vilket verkligen var just vad det handlade om :)!

Tvekade en aning om jag skulle våga visa men här kommer den, håll i er :)! :


Fick väl utlopp för lite vårkänslor tror jag, haha!

Tyvärr tänkte jag inte på att fota under tiden men jag rekommenderar verkligen att ta en titt på workshopen istället, hur inspirerande som helst!

Utgångdpunkten var att skaffa sig ett "skelett" med strukturer och sen "doodla" utifrån det, fast med pensel och färg. Jag har använt ett stort 300 g/m2 akvarellpapper och det funkade ganska bra.  Hon använde särskilda Mixed Media-ark, ännu lite kraftigare tror jag. Canvas går säkert också utmärkt.

Jag började ( precis som hon också visar i sin video) med att hitta ett antal masker eller saker som kan användas som masker, och mista med distressmist el liknande. Detta använde jag:


Så har man en grund som sen bara är att måla på av hjärtans lust. Jag har använt acrylfärg i botten. Sen har jag lagt på pastellfärg lite här och där ( urgamla kritor från 1900-kallt, lite torra men funkade hyfsat. Fast jag  måste införskaffa  några av de nya PanPastel-färgerna känner jag tydligt :))

När grunden med färg är klar börjar man doodla mer med svart färg och tunn pensel. Jag använde svart kalligrafibläck till tunna linjer här och där:


Prismapennor har också fått vara med, till mindre detaljer bla i ansiktet.   Detta kommer jag absolut göra igen, hur kul som helst att få släppa lös med massor av färg :) !

Ha en härlig vecka!!
KRAM!
Eva

4 kommentarer:

 1. Åh, vilket fantastiskt konstverk!! Jag är djupt imponerad. Man riktigt känner värmen stråla från solen och hur kvinnan njuter av de härliga blommorna. Denna kan jag sitta och titta på hur länge som helst och du kan med enorm stolthet visa den för alla som vill se det du gör!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt! Klart du ska visa för världen hur snyggt det blev!

  SvaraRadera
 3. Mums!!! Så härligt färgglad och lekfull...

  SvaraRadera
 4. Wow så härliga färger och vilket underbar skapelse du har åstakommit jag är djupt imponerad så kul att få släppa loss med så mycket färg
  Mona

  SvaraRadera