lördag 19 maj 2012

Steampunk tavla

Hej!

Det har varit mycket målande och kladdande i bloggen på sistonde och igår var inget undantag hos mej;)) Jag har haft chipboards i kugghjuls form liggandes hos mej ett tag och igår fick jag en ideé;))

Tadaaaa... Det är kanske inte så vårlikt;) men ibland är det känslan man vill komma åt. Jag är väldigt svag för just steampunk.


I botten är det en vanlig canvasduk som jag grundat kanterna på, även en del områden på tavlan så att det inte skulle lysa vit genom öljett hålen. Sen har jag lagt vanlig brun cardstock lite omlott.


I hörnen där cardstocken går ihop har jag satt öljetter. Sen var det bara till att klistra fast det hela på canvasduken. Text bitarna kommer från 2 olika stämpelset från Tim Holtz. Stämplat med Archival Ink på lite kraftigare silkespappers liknande material. Sen har jag använt Mod Podge för att sätta fast det. Grundade hela tavlan med Mod Podge.
 

Jag har målat med både Guldig, Brun och Svart akrylfärg. Ville uppnå känslan av läder, rost och metall.


Chipboarden har jag stämplat och embossat. Sen har jag målat med akrylfärg. Dom är släta i grunden, men detta gjorde att dom fick en härlig skrovlig yta, nästan som om dom är rostiga under färgen;)
 

Tavlan har även fått en runda med vax;)


Material;

Canvas duk
Cardstock
Chipboards; 1 och 2
Stämplar; Text och mönster chipboards

Jag hoppas ni får en trevlig helg!

Kram

Erika

1 kommentar: