torsdag 27 maj 2010

Tips & Trix-torsdag - PERFECT PEARLS

Idag är det min tur att visa er något och eftersom jag fick en burk med läckert rosa Perfect Pearls i mitt senaste DT-paket av Inger (tack söta du!!) så tyckte jag att det kunde passa bra att visa er det idag.

Jag har lekt rejält med burken + den egna som jag hade sedan tidigare, så jag ska visa er ett par olika tekniker. Så klart finns det många fler, men det skulle ta hela natten, hihi...

Ett par tips innan vi börjar bara... Kosta på dig de extra 20:- och köp penseln som är till för just Perfect Pearls pulver. Tog mig ett bra tag innan jag klurade ut att det berodde på penseln att jag inte fick det resultatet som jag ville ha.

Perfect Pearl har ett bindmedel inbakat i pulvret så det enda man behöver göra för att fixera är att spraya med vatten när man är färdig. Smidigt!

Jag har gjort mina första projekt med en embossdyna som heter Top Boss, den funkar så där... Sedan bytte jag till en Versa Mark, men helt klart funkar distress-embossingdynan allra bäst! Och fördelen med den är ju att det finns refill oxå ju!

Jag har använt akvarellpapper till mina projekt. Det funkar säkert alldeles utmärkt med andra papper oxå, typ cardstock osv, men jag bara äääälskar strukturen på akvarellpapper :)

Och så ett sista tips! Det är bra att ha ett underlag att jobba på. Pulvret far lite överallt och ett bakplåtsunderlägg eller craftsheet är en gooood idé!!

Då så!

Projekt 1:

Till detta behövs papper, en stämpel (För att du finns, från Inkido), embossingdyna, en pensel, en sprayflaska med vatten och så då Perfect Pearl.


Först har jag stämplat (med embossingdynan) den vackra textstämpeln på ett akvarellpapper. Därefter duttar jag på Perfect Pearl-pulvret över. Jag använder toppen av penseln. På bilden ser ni hur pulvret fastnar över texten.

Nu har jag duttat pulver över hela den stämplade ytan. Ni kan se hur det skimrar och blänker.


Jag låter det torka ordentligt och sedan tar jag penseln och försiktigt borstar jag bort överflödigt pulver.


När jag är nöjd med mitt resultat plockar jag fram min vattenflaska. Jag sprayar vatten i luften och liksom viftar med pappret i duschen av vatten. Lite flummigt men jag hoppas ni fattar. Om man sprayar för nära själva projektet finns det risk för för mycket vatten på ett ställe och då kan det bli smetigt. Men håll bara avståndet så blir det bra!
Projekt 2:


Till detta behövs: Papper, en pensel, en stämpel, embossingdyna, vattenflaskan och så då Perfect Pearl.
Vi ska nu testa på något som de som kan kallar för Kissing... Trevligt namn tycker jag!Jag duttar hela min vita cirkel med embossingdynan, så att hela cirkeln täcks. Sedan borstar jag på pulvret. Jag sveper på pulvret i cirklande rörelser.Sedan lite snabbt inkar jag in min stämpel med embossingdynan och trycker det ordentligt mot pulvret i cirkeln. Och Voilá!! Stämpeln plockar då bort pulver där motivet trycks mot bakgrunden och kvar får vi denna läckra effekt.
Sist sprayar jag vatten över projektet för att fixera pulvret. Glöm inte det :)


Projekt nr: 3
Nu tänkte jag prova på att maska en bakgrund. Till detta behöver vi en bit papper, en mask, embossingdyna, Perfect Pearl, pensel och vatten.
Jag har letat upp en mask sin jag gillar och fäste den lite försiktigt på bakgrunden med en liiiiten bit dubbelhäftande tape som jag först tryckt flera gånger mot mina byxor för att den inte ska fastna för hårt och göra märken i pappret när jag tar bort den!


Jag har duttat noga med embossingdynan över hela pappret och speciellt runt masken. Efter det tog jag snabbt bort masken och borstade pulver över hela ytan. Såååå läckert!!
Sist så fick sig hela pappret en dusch från vattenflaskan.
Projekt nr: 4
Till detta behöver du en bit AKVARELLPAPPER (funkar bäst med det till detta), Perfect Pearl, en distressdyna, pensel, vattenflaskan och en stämpel.Jag börjar med att stämpla mitt motiv på akvarellpappret med distressdynan. Jag valde Crushed olive.
Sen borstar jag pulver över hela ytan. Denna gången använde jag färgen som heter just Perfect Pearl. Skimrar som pärlemor ungefär.Jag låter det hela torka lite och borstar sedan bort överflödigt pulver. Sist sprayar jag vatten över hela härligheten.
Fram med embossingfönen (jag är otålig och kan inte vänta tills det torkar av sig självt, hihi).
Eftersom distresserna är färg som reagerar med vatten och akvarellpappret är poröst så börjar distressfärgen som jag stämplat med flyta ut under pulvret med Perfect Pearl som ju fixerats av vattnet. Såååå läcker effekt!!! Vill man att mer färg ska flyta ut är det bara att spraya på de ställena igen, och så torka!
Projekt nr: 5
Nu ska vi prova resist-teknik.
Jag visar en cirkel på mörkt papper och en på ljust för att ni ska få se hur tydligt Perfect Pearl täcker på mörkt papper oxå.
Du behöver, embossingpulver och embossingdyna, papper, Perfect pearl, vatten och pensel.
På cirklarna ovan har jag embossat med transparant embossingpulver och värmt med embossingfönen så pulvret smält.


Jag doppar min pensel i lite vatten och så direkt i PerfectPearl-pulvret. Blandar lite med det direkt på min arbetsyta.Sen målar jag hela cirkeln med färgen.
Eftersom jag embossat innan så fäster inte färgen där utan bara på pappret som är under. Riktigt häftigt. Om man vill kan man dutta med en trasa över oxå. Vill man ha mer färg är det bara till att måla på mer...Så här blev den bruna cirkeln, häftigt va!
Denna gången behöver vi ju inte spruta med vatten över när vi är färdiga eftersom vi ju redan blandat pulvret med vatten när vi målade.
Projekt nr: 6
Nu tänkte jag visa er en annan variant på resist-tekniken.
Jag har stämplat och embossat en fjäril och så börjat måla i de tomma utrymmena med färgen.Det skimrar såååå läckert kan jag säga!!
Projekt nr: 7
Jag är ett stoooort fan av UTEE och använder det ofta för att förhöja olika projekt. När jag fick veta att man kunde blanda UTEE med Perfect Pearl till olika häftiga nyanser så var jag ju bara tvugnen att prova!!
Du behöver papper, embossingdyna, clearUTEE, Perfect Pearl och något att blanda i.
Jag hittade en gammal burk från Maya road i mina gömmor :) Jag tog yttepyttelite UTEE och ännu mindre pulver och vickade lite på burken så att det blandade sig.Sen duttade jag med embossingdynan över hela blomman. På med pulvret och så värma med embossingfönen.
När jag jobbar med UTEE så värmer jag alltid från baksidan med embossingfönen, för jag tycker att kornen hoppar lite här och var av blåset som kommer från fönen.
Och så här blev blommorna! Det rosa pulvret på den vita blomman och det pärlemorskimrande pulvret på den bruna blomman.
Projekt nr: 8
Och så till sist, mitt favoritsätt!!!
Du behöver till det här: Crackle Paint i valfri färg, någon figur/bokstäver eller liknande som du vill måla, Perfect Pearl, pensel, vatten/3D-lack, RockCandy-distress stickles.
Jag har stansat ut två blommor i grungepapper med min blompunch. OBS!!! Detta är inte något som funkar superbra, man får stansa ett par gånger och vara ordentligt försiktig. Det går inte på garantin om punchen går sönder, utan detta gör man på egen risk!!!
Och så har jag målat dem ett tjockt lager Crackle Paint. Ju tjockare lager med Crackle Paint, dessto större sprickor när det torkat...
Nu är det bara att lägga blommorna åt sidan och vänta tills färgen torkat ordentligt.


Så där, färgen är torr och jag har borstat på ett lager Perfect Pearl över dem båda. Som ni ser så lägger sig pulvret i sprickorna.

Jag vill gärna ta på något över för att ge blommorna den sista puffen. Så på den till vänster på bilden har jag lagt ett tjockt lager med 3D-lack över alltihopa och på den till höger jag har kletat på Distress stickles Rock Candy. Slutresultatet är ju väldigt olika som ni ser. Men oj så läckra blommorna är!!!
Så när jag nu lekt i flera timmar med alla dessa projekt var jag ju bara tvungen att göra ett kort också där alla mina fina projekt fick plats.
Och så här fiiiint blev det:

Läckert eller hur? Det är synd bara att ni inte kan se hur det skimrar om kortet, för skimrar gör det verkligen. Jag som inte är så mycket för glitter och glamour tycker det är här precis lagom för min smak!


Här ser ni både texten i projekt nr: 1 och den läckra gröna bakgrunden som vi gjorde med distressdynan i projekt nr: 4Närbilder på blommorna från det sista projektet. Jag har öven stansat ut blommor ur cirklarna som vi gjorde i projekt nr: 5. Det med resisttekniken.


Här har vi fjärilen som vi målade.


Och blommorna som vi gjorde i projekt nr: 7, det med UTEE:n som vi färgade.Och på insidan av kortet har jag satt fjärilen som vi gjorde med tekniken Kissing.
Jag hoppas att jag har kunnat inspirera er till att testa några burkar med Perfect Pearls för det är verkligen ett läckert komplement! Och man kan göra sååååå mycket med dem och de är ju ganska billiga. Jag kommer helt klart att köpa mig fler färger.
Kram på er allihopa!
BellaMio

8 kommentarer:

 1. Superläckert tjejjen...
  Ja, det är faktiskt riktigt skojj med PP bara man sätter igång!! :D hihi

  Kraaaaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Wow, wow, wow!!!!! Så attans läckert!! Jag som har en burk med pp å inte ens har öppnat den!! Nu gäller det bara att välja vilket projekt jag ska börja med! Superduper tack för inspirationen!
  Kram

  SvaraRadera
 3. I lOVE.... underbart läckert!!
  Kissingtekniken måste jag bara testa nu ikväll.
  TACK så hjärtligt för alla tipsen.
  Gillar ditt fina kort...
  Ha en lugn och skön helg!!!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Jätteläckert och kanonbeskrivningar!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Vilken bra beskrivning på detta...kanon har precis blivit ägare till Perfect Pearls.
  Tack tack // Maria

  SvaraRadera
 6. tack så himla mycket för fina beskrivningar. Tydliga och inspirerande!!! Du är verkligen toppen på att förklara och att oxå locka fram skaparlusten!

  SvaraRadera
 7. toppenbra beskrivningar!! det blir nog o köpa perfect pearls=)

  SvaraRadera