tisdag 1 november 2011

Canvasduk...

Hej!

Om ni har koll på de olika kurserna som finns på Pysseltagen så såg ni kanske att vi skulle altra en canvasduk i Steampunk tema. Även om kurserna inte blir av så gör jag alltid ett inspirations alster och även denna gången.

Har ni vägarna förbi butiken så kan ni alltid ta er en närmare titt på denna tavla;)


Jag har kladdat med färg, modeling past, glimmer mist, tissue papper, en tunn gasbinds liknande väv, embossing, akrylfärg, perfect pearl.......allt som kom i min väg;)
Jag började med att lägga på Modeling paste på två av hörnen, som om det runnit uppåt och neråt. Sen har jag målat hela tavlan med blå,vit, turkos och brun akrylfärg. Det tog ett tag innan jag blev nöjd, men man kan måla över och blanda färgerna med varandra. Jag har även klistrat på den tunna gasbinde väven och bitar av Tissue papper på tavlan. Målade även över dessa med färg.


Det är mycket struktur och saker på tavlan.


Höger övre hörn! Vingarna kommer från Sizzix. Målade med lite brun akrylfärg och Pearl färg. Embossade och sedan har jag strukit med Stazon i brunt. Några gamla klockdelar som kropp.


Några blommor är aldrig fel, men jag hade inte rätt färg på mina tyckte jag så dom fick genomgå en embossing runda och det fick även spetsen. Spetsen blev härligt ruffig och blommorna fick rätt färg. Här ser ni även en del av den tunna gasbindväven.
Har använt embossing dyna och vit, turkos och brunt embossingpulver. Även den lilla kulan i mitten har fått samma behandling. Emellan sitter denna metalldeko.


Jag rotade runt bland mina lådor för att hitta diverse prylar. Lite nycklar och ett lås hittades;) Lite kugghjul och klockdelar från Tim Holtz.



Gångjärn från Tim Holtz. Torrembossade och färglagda först med akryl i ljust och mörkt (torkas av så att det blir kvar i tex fördjupningar och springor) och sedan "skvätt" Perfect Pearl i turkos. Spreja med vatten på perfect pearlen så sätter den sig.



En annan variant på blomma. Den undre är embossad och den övre har jag klippt i för att dela och vika upp. Här syns fortsättningen på gasbinde väven.


Den underbara textstämplen kommer från Darkroom Door. Texten är stämplad först med vit akrylfärg och sedan brun stazon. Ser ni de vita fläckarna? De som sitter mellan text och foto. Det är en glassburksbotten som jag stämplat med akrylfärg runtomkring på hela tavlan.


Text från Tim Holtz och även kugghjulen och klockdelar. Jag har distressat kugghjulen och sedan tagit perfect pearl (brons) på. Sedan sprejat med vatten och torkat. Detta blir en rostliknande effekt;) Har även här stänkt perfect pearlpulver (turkos) som jag sedan sprejat med vatten och torkat.


Även kanten runt hela tavlan har jag målat och stämplat, glasburksbotten och en fläckstämpel från Tim Holtz.


Mitten "raden" på tavlan. En bit av Tissuepappret där det stod "Memory". Ytterligare en metalldeko som jag klippt upp och embossat. Här ser ni den stora fläck stämplen från Tim Holts. Det är en av hans klassiska. Den ser ut som två kaffekopps fläckar med lite stänk.



Så här ser metalldekosen ut om man tittar underifrån.


Lite gamla klockdelar och klock-disen från Timsan. Några små metall rosor, vänster hörn, som också blivit embossade.


Texten Magi kommer från Rox Stamps och är stämplad på en stor tag som jag vikt på mitten och stuckit in en annan tag i. Mer kugghjul från Tim Holtz.
Tror att jag fått med allt, men ni får hojta om det är något ni undrar över;)

Övrigt Material;

Akrylfärg Vit, Brun, Turkos
Perfect Pearl Turkos, Brons
Embossingdyna
Embossingpulver Vit, brun, Turkos
Tim Holtz dekos Kugghjul, Urtavlor, Visare

Våga prova! Jag hade hur kul som helst och har redan planerat en ny i huvudet. Nu är det bara tiden som ska räcka till;)


Kramar

Erika

3 kommentarer:

  1. Så himla snyggt, urläcker tavla med så många snygga och spännande detaljer. Tusen tack för en bra beskrivning på hur du gjort den, jag blir himla sugen på att testa att göra en canvastavla själv :-)

    SvaraRadera
  2. Nej det blidde ingen kurs, och jag som var så taggad !!!

    SvaraRadera