måndag 4 juni 2012

Tips&Trix- Bokkort

Jo, jag vet, det är måndag idag men det körde ihop sig så väldigt i torsdags när det egentligen var min tur att tipsa och trixa, så här kommer i alla fall sent omsider ett litet tips. Inte är det så nytt heller, dessa bokkort såg man väldigt ofta för ett tag sen men inte lika mycket nu tror jag.  Så kan man redan allt om dessa får man se det som en liten påminnelse :)... 

Jag gillar bokkort för de ser så arbetade ut utan att de egentligen är särskilt jobbiga att göra. Och vad kan passa bättre till en student t ex :)...Här är ett till en kille och jag har verkligen ansträngt mig att hålla det lite "clean and simple"... eller i alla fall från att klämma dit en massa blommor :)... Här kommer då en kort beskrivning på tillvägagångssätt:

Börja med att skära till bitarna till stommen, till "boksidorna" i ljus CS 2 st bitar 12,5x 24 cm och 2 st bitar   14,5x24 cm. Sen till pärmen i valfri färg 1 st bit 15x ca 30 cm. Vill man stansa ytterkanten är det lagom.  Vill man inte att pärmen ska sticka ut så mycket, t ex om man vill knyta ihop boken på något sätt kan man ta något kortare, ca 28, 2 cmvilket jag gjort här.
Biga alla boksidorna med 1 cm mellanrum från ena kortsidan:


...och vik dem som ett dragspel. Passa på att distressa kanter och vikningar:


Biga och vik pärmen. Mittenpartiet ska vara ca 2 cm så är pärmen 30 cm så biga 14 cm in från varje ände. Är den 28,2 så biga 13,1 cm in från varje ände:Ta sen ett långt och ett kortare "dragspel" och passa ihop som nedan. Försök åstadkomma 90 graders vinkel och limma översta ock nedersta fliken så håller det ihop:


Bygg på till en rektangel:


Sen är det bara att välja sina mönsterpapper och börja dekorera och limma ihop :) ! :


Så här gjorde alltså jag:Material jag använt:

Bokstäverna och siffrorna är utstansade med TH Upon a Time och Vintage Market i kartong, distressade och lackade med Crackle Accents.  
Övriga Dies:  Gångjärn Hardware Findings - Sizzix Bigz BIGkick/Big Shot Die By Tim Holtz, embossade med Distresspulver Vintage Photo, samt till ramar på insidan Spellbinders Petite Ovals Large samt ytterligare en jag inte minns namnet på, embossade med Aged Embossing Enamel Gold. 
Kantstans Martha Stewart
Hörn-och kantstämplar från clearstampset som tidigare fanns i butiken. 
Och så det läckra metallspännet som jag haft liggande ett tag för att vänta in rätt tillfälle :) Boxed Buckles - Brass - Fabscraps som jag monterat fast i ett läderband som stängningsanordning ( kolla hur ett vanligt skärp är monterat och gör likadant).
Några brads och halvpärlor.

Baksidan:

 

.. och insidan:


Pappret på insidan är Prima Printery Collection, "Signature". När jag just skulle börja skära i det såg jag texten " A Testimonial of Merit" som ju faktiskt passade väldigt bra på ett studenkort, så jag framhävde den med en liten ram :).


Massor av snygga studentstämplar av Pysseltagens egen design hittar du här. Dessa är från min byrålåda, när man använder dem bara en gång om året får man liksom återanvända det man har :)...

Med detta önskar jag en trevlig examensvecka!!!

KRAM!
Eva

3 kommentarer:

  1. Åhhh, vad fint!!! Vill kunna göra sådant här...
    /Cecilia:-)

    SvaraRadera
  2. Vilken fanstastisk skapelse!! Åhhh va fin alltså!!

    SvaraRadera