tisdag 19 juni 2012

Roligt att kleta!

Jag tycker verkligen det är superroligt att kleta och kladda med färger och medium. Det kanske ni har märkt, hihi...

Så de senaste dagarna har jag plockat fram massor med roligheter på mitt pysselbord och lekt loss ordentligt. Resultatet blev en fräck canvastavla.

Tadaa!!
 
 
Färgerna är inte riktigt så dämpade som på bilden utan lite mer starka och klara, men det är inte lätt att fånga på bild verkar det som :)

Jag började med att grunda min canvas med gesso, sen klistrade jag dit en sida riven ur en bok och i högra hörnet några remsor tissuetape. Främst för strukturen, men även för att det svagt syns genom lagren av färg.

Sen målade jag ett tunt tunt lager med vit akrylfärg för att dämpa boksidan och tejpen lite grann.

Efter det gick jag lös med blandade färger och mister! Tog lite vad jag hittade i mitt lager och höll på tills jag blev nöjd helt enkelt :)


Efter att färgerna kommit på plats så plockade jag fram Modeling Paste och en stencile och kletade på. Lite tunnare på vissa ställen och lite tjockare på andra. Inte heller kletade jag i alla rutorna, på så sätt blir det ju lite mer levande.

När Modeling Paste väl hade torkat ordentligt så plockade jag fram lite sandpapper och slipade av de vassa kanterna. Sen var det bara att gå lös med olika waxer och jag kletade faktiskt på lite smooch oxå!

Jag stansade ut den fina halvmåneformade spetsen från Tim Holtz i grungepaper, klippte den i två delar (en till varje hörn) och sen målade jag den vit med den nya krackeleringsfärgen. När jag väl limmat fast den så gick jag lös med waxerna här oxå.


 
Den coola Pinup-bruden har jag hittat på nätet och skrivit ut på lite tjockare papper bara. Klippte runt konturerna och så har jag lagt ett riktigt tjockt lager med Glossy Accent över hela henne. Det tog över ett dygn innan det torkade (där av att mitt inlägg kommer så sent, hihi)!! Jag bara ääääälskar de här fräcka stämplarna från Catslife Press!!! Det finns såååå många fina och det har precis kommit in ännu fler till butiken :)

Stämplat och embossat texten och så färgat med lite distresser.Runt kanterna har jag använt lite extra färg men även olika typer av stämplar för att rama in tavlan lite extra.

Det är inte så lätt att stämpla direkt på canvasen, men om man inte är så petig så funkar det utmärkt att ta själva stämpeln i handen och stämpla, utan akrylblock! Det blir helt ok resultat tycker jag och mycket lättare att få ett jämnt tryck på såna konstiga underlag.


Kram
BellaMio

1 kommentar:

  1. Ååå så fin åååå så fina färger tavlan är bara så fantastisk tack för att du visade oss
    kram Mona

    SvaraRadera