torsdag 29 september 2011

Tips & trixtorsdag! Stämpelförvaring!

Hejsan! Jag kör vidare på förvaringstemat och vill visa er min stämpelförvaring:


Inte speciellt snyggt och verkligen inte ordningssamt! Visserligen vet jag ju ungefär vad jag har för stämplar men... nej, så kan jag inte fortsätta ha det.

Jag håller just nu på att bygga upp en ny och bättre stämpelförvaring för att få mer ordning (behövdes, eller hur ;D) och framför allt översikt. Förut hade jag stämplarna i stora A4-pärmar på laminerade ark. Det var dock alldeles för klumpigt och gav mig ändå inte den översikt jag ville ha. Här har jag skurit ut vanligt kopieringspapper som passar storleken större av de lådor jag använder till mina blommor och övriga dekorationer. Arken är strax över 12x12 cm. Jag stämplar upp de stämplar som jag ska fästa på arken och laminerar dem sedan. Jag använder svart distressdyna (för det är enklast att rengöra stämplarna efteråt) men man kan ju ta vilken dyna som helst. Sedan laminerar jag dem! Det finns riktigt bra lamineringsapparater till en hyfsad slant på de stora varuhusen som tillhandahåller allt från pennor till biltillbehör.


Då kan arken stå så här prydligt i lådan! Snyggt va? I alla fall om man jämför med den översta bilden!Här sätter jag fast stämplarna på baksidan av arket.


Så här ser det ut när jag bläddrar bland mina stämplar!
Jag har ordnat stämplarna efter teman. I vissa fall har jag ordnat dem efter tillverkare.
Den största vinsten jag ser med detta system är att jag kan plocka ut de ark jag behöver om jag ska på träff till exempel och inte vill ta med mig hela lådan. Jag gillar också att jag i och med att jag bläddrar bland arken kan ha stor översikt över mina stämplar. För det fanns ju stämplar jag glömt att jag hade och som är jättefina och som jag gärna tar upp "i ljuset" igen!

En av nackdelarna är att jag om jag köper nya eller avyttrar stämplar kanske måste göra om en del. Men det ser jag inte i nuläget som ett större problem. Stämplar som har legat länge som på bilden längst upp kan ha förlorat klistrigheten på EZ-mountet men det är bara att byta!

Fördelarna väger klart över nackdelarna i alla fall tycker jag!

Ha det gott!

Kramar, Cath.

3 kommentarer:

 1. Wow vilken suveränt bra system.
  Det liftar jag rakt av om jag får.
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Tack rara! Ja men det är klart, det är ju meningen att man ska få idéer här! Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Riktigt snyggt blev det ju och överskådligt oxå!! Så vill jag oxå ha det, måste bara hitta en lamineringsmaskin... :-)

  SvaraRadera