söndag 25 september 2011

Julblommor...

Ett väldigt försenat inlägg från mig, tiden springer ifrån mig ibland hahaha!!!

För ett tag sedan visade jag en blomvas jag gjort här i bloggen och idag kommer ytterligare en, men denna gången en julinspirerad.

 Tada!!

Även denna gången har jag använt ett pringlesrör som stomme till "vasen" och två underbara papper (Christmas Emporium och A Christmas Carol) från Graphic 45 fick dekorera den. Runt den övre och nedre kanten dekorerade jag med spets också en söt ren och två snöflingor.

Renen är utstansad med Tims dies och sedan målad först med akrylfärg i guld, sen krackeleringsfärg (slut, men kommer säkert snart in igen) och sist brun akrylfärg. När man målar det sista lagret färg så spricker det så himla fint och färgen man hur underst lyser igenom.

Snöflingorna har jag stansat ut i wellpapp och sedan "puffat" dem lite med Puffy velvet pen, sist fick de ett lager med Glimmer Glam oxå :)


 Bokstäverna är utstansade och sedan embossade med UTEE på samma sätt som ramen här under, ett enkelt sätt att få egna snygga bokstäver. En tag som lite extra dekoration passade jag på att knåpa ihop oxå. Själva tagen har jag stansat ut och sedan använt mig av spillbitar från vasen som jag rivit i passande bitar för att klä in tagen med. Jag sydde en kant runt om och ruffade upp kanterna lite.

Den lilla tomten i ramen kommer från Crafty Individuals (just nu slut i shoppen, men det finns andra lika fina!). Jag har emossat själva ramen (kommer från samma dies som tagen) med UTEE och sedan fyllt utrymmet där tomten är med Glossy Accent.

Blomman är egenhändigt ihopknåpad (stansat ut i rött och grönt och satt små pistiller i mitten) och så ett par snöstjärnor till (de små är gjorda av krympplast) och så ett vitt jättefräckt band och det bruna organzabandet för att hålla tagen på plats.På baksidan har jag fäst det översta pappret genom korsettsnörning och matchat med det bruna organzabandet även här. Älskar dessa stora öljetter!! Och så blommorna då, dessa är gjorda av det läckra bandet som ni hittar i shoppen, bara att dra i snöret och vips så har du finfina blommor. De röda blommorna är gjorda av spets. En pärlplutt i mitten och så bara att limma fast dem på blompinnen.

Denna gången har jag gjort så blad och limmat fast på stammen oxå, tycker det blev en läcker effekt och gav lite mer liv åt blommorna.Och en bild på de sista blommorna. Till de här har jag använt Crispyband och spets. Till blommans mitt har jag använt en plastblomma som jag har mistat för att få den fräcka färgen. Det går alldeles utmärkt att mista på dekorationer av det här slaget oxå. Bara man låter det torka ordentligt.Hoppas att ni haft en skön helg allihopa!

Kram
BellaMio

2 kommentarer: