torsdag 4 november 2010

Tips & trix-torsdag: Stämpla på ljus!

Godkväll!
Just nu är det populärt att stämpla och dekorera blockljus och jag tänkte visa er hur jag gör, eftersom jag har fått förfrågningar om det. Det är lätt, går väldigt snabbt och blir en så uppskattad present.

Här har jag tagit fram en näsduk (en vit servett eller silkespapper går också utmärkt att använda) som jag stämplar på med distressdyna. Jag embossar med clearpulver också, det måste man inte göra, men jag tycker att färgen blir mer intensiv då.

Sedan klipper jag ganska nära runt motivet, det behöver inte vara supersnyggt för det kommer ändå inte att synas sedan.

Och så tar jag försiktigt bort den översta lagret från näsduken, det är bara det jag ska använda, resten går i pappersinsamlingen.

Så placerar jag den stämplade pappersbiten på ljuset.

Jag tar ett bakplåtspapper och håller det tätt emot ljuset och så värmer jag försiktigt med embossingfönen. Jag håller den inte för nära och jag går över motivet med cirklande rörelser för att det inte ska värmas för mycket så att juset börjar smälta. Man ser när servetten värmts fast i ljuset och då ska man inte värma mer just där.

Sedan tar man bort bakplåtspapperet och så har man ett
stämplat ljus färdigt att dekorera. Det är nästan magi ;D.

Jag gjorde två när jag ändå var igång. Just den här Inkidostämpeln finns inte i shoppen längre, men det finns en hel del andra HÄR! Blommor med ståltrådsstjälk kan man klippa så det bara är en centimeter kvar av stjälken och försiktigt sticka in dem i ljuset. Men det går också utmärkt att limma fast blommorna. Här har jag bara knytit band och spets runt ljusen men det går också bra att limma på med Scrappy glue - absolut bästa limmet tycker jag att det är. Självhäftande pärlor finns det ett stort sortiment av hos Pysseltagen, det går ju knappast att dekorera ett ljus (eller nånting annat för den delen) utan pärlor, eller hur?

Vill bara tipsa om att avslutningsvis slå in ljuset i cellofan med ett matchande band knutet om så har du snyggaste gåbortspresenten! Och det bästa av allt är att den är personlig och egentligen inte har kostat så många kronor.

Kram på er!

Cath.

7 kommentarer:

 1. Åhh, tack för tipset om clearembossingen.... Tycker ofta att färgen blir lite blek, men det här så supersnyggt ut!! Bara hem och testa!!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 2. Tack för superdupertips!! Ska just gå bort med ett alldeles nystämplat ljus =) !
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Lite knepigt, låg i badkaret förut och tänkte jag skulle vilja stämpla så där på ljus till advent också kikar jag in i din blogg Catharina och får en beskrivning hur jag gör, perfekt timing...

  Så nu behöver jag bara fixa fyra rejäla ljus och sedan ett avlångt ljusfat.

  SvaraRadera
 4. Vilket bra tips! Tackar för det!
  Fin blogg du har!

  SvaraRadera
 5. Fråga, ang stämpeln vilket märke är det? Tycker texten är otroligt vackert.....

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 6. Så fint :) kan du skriva en liten lista på allt man bhöver, stämplar, färg, pulvret osv :) och vart man köpa det! :) tänkte prova mig på det!!

  SvaraRadera
 7. Såååå bra det blev Jag använde min varmluftsborste och det gick alldeles utmärkt. Men servetten ska nog vara vit med motiv. i stället för tvärtom.

  SvaraRadera