torsdag 11 november 2010

Lite förtydligande...

Så kul att ni gillar min tutorial på kortet tjejer!! Blir verkligen glad :)

Jag har sett era frågor och eftersom ni inte har länkar till någon blogg i era kommentarer så ska jag försöka svara på frågorna här istället... Fast ni får hålla tillgodo med urusla bilder ;)

Men om ni vill får ni så gärna maila till: pysseltagen.blogg@live.se om ni undrar över något i våra blogginlägg.


Den ena frågan är om hur jag bigar vikningarna till kortet... Det gör jag så här:

Jag tar det stora pappret (det som är 5½ tum gånger 12 tum) och stoppar in det i min skärmaskin. Jag lägger pappret till rätta vid måttet 4 1/4 (fyra och en fjärde-dels tum) och så drar jag med min bigare i skåran på skärmaskinen.

Nu har jag fått en bigning där.Jag flyttar fram pappret till nästa mått, alltså 7 och 3/4 (sju och tre fjärdedels tum) och så bigar jag med min bigare där oxå.Å så flyttar jag fram pappret en sista gång till måttet 11 1/4 (elva och en fjärdedels tum) och bigar igen.


Då ser det ut så här! Jag har fyllt i bigningarna med en penna för att det ska synas bättre på bilden. Hoppas det har klarnat lite hur jag gör för att biga mina alster :)

Nästa fråga var hur jag får till de rundade hörnen vid de kluriga ställena.Den lilla gröna hörnpunchen som jag använder går att dela som på bilden. Man plockar liksom bort stödkanten. Då blir det lättare att komma åt!

Men det räcker inte riktigt att komma åt ändå. Om ni tittar noga på bilden så ser ni att jag skurit upp en liten, liten skåra just i vikningen mellan det prickiga pappret och det gröna.Då kommer jag enkelt in med punchen!! Titta på bilden så ser ni att jag stansar med undersidan på punchen uppåt så jag tydligt ser att hörnet blir perfekt nu när jag inte har hörnstödet på längre.


När jag stansar mellandelen av kortet är det svårast att göra det efter jag har limmat ihop de sidorna, så det passar jag på att göra innan.

Jag kan då enkelt stansa det hörnet som bilden visar.


Sen limmar jag ihop de två sidorna.

Nu kan man antingen skära en liten, liten skåra här oxå, eller helt enkelt plocka fram saxen och klippa bort den lilla cardstock-biten som syns efter att man limmat ihop. Jag tar saxen, hihi...

Hoppas jag har gjort det hela lite enklare nu!

Natti natti
BellaMio

2 kommentarer:

 1. Hej och tyvärr har jag ingen blogg:(
  Jag fattar ändå inte riktigt eftersom du säger att du använder en skärmaskin? Skär inte den igenom pappret då? Eller viker du pappret mot linjalen?? Kram F

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har inte sett den hörnpunchen som du använder.
  Vad är det för märke på den, säljer Inger den på pysseltagen?
  Ingela

  SvaraRadera