torsdag 3 februari 2011

Tips & Trixs Torsdag- Låd- och Påstutorial

Hej!

Då var det torsdag igen och som jag lovat er på bloggen och de som var med på kursen förra veckan så kommer det lite tutorials idag. Hoppas ni kommer att förstå!


Denna låda har ni sett!


Så här gjorde jag...På bilden ser ni ett papper som mätter 16x 26 cm. Om ni håller ert papper som bilden så ska ni biga (skåra) pappret vid 3, 13, 16 cm. Därefter vrider ni pappret så att ni har 16 cm bredden på pappret mot er(mage;). Där bigar ni pappret vid 3 och 13 cm.Nästa steg är att skära/klippa bort det som ni ser att jag tagit bort på min bit. Ni ska ta bort dom bitarna som mäter 3x 10 cm. Den biten som jag har till vänster på bilden. Som jag hoppas att ni ser så har jag klippt upp bigningarna som bildar 3x 3 cm så att dom blir små "fötter". Se nästa bild så förstår ni varför.Här har jag klistrat ihop botten på asken.


"Flärparna" i framkanten på asken.Jag har monterat en 11x 11 cm bit i botten och en på ovansidan. Sen är det bara att dekorera! Tänk på att om ni vill ha ett band att knyta ihop asken med (rekommenderas) så montera detta mellan asken och 11x 11 cm biten som ni monterade på undersidan och ovansidan.

Lycka till!Påsen då? Jo, den är jättelätt!


Denna är med en "flärp" som man kan sätta någon form att förslutning på.
Fler bilder HÄR.Denna påsen är utan "flärp". Här har jag satt snöret rakt igenom.

Hur har jag gjort dessa då?Ett vanligt cardstock som jag har bigat 10, 14, 24 och 28 cm. Biten som blir kvar ska vi använda till att klistra ihop påsen med. Vrid pappret så att bigningarna följer bordskanten mot er mage. Ni ska biga 4 cm in på pappret, längs med hela papprets kant.
Om ni vill göra den utan "flärp"/lock kan ni bestämma höjden på påsen och lägga till 4 cm (det blir botten) skär bort resten, men gör detta innan ni bigar de andra måtten. En bit cardstock att använda till annat;)Nu ska ni klippa bort det som jag gjort ( som ni ser på bilden). Tips när ni klipper till flikarna för botten så klipp dom lite snett uppåt som ni kanske ser att jag gjort. Det underlättar när vi klistrar ihop att det inte är för mycket material kvar längs kanterna.Kommer ni ihåg den sista kanten? Den ska vi ha klister på nu och fästa kant i kant (med motsatt sida) så att vi får en påse.Dags att vika in och klistra botten! Vik in de korta "flärparna" först och klistra fast de stora om lott.Ni bör ha fått något som liknar detta. Med eller utan "flärp"/lock.Tryck till kortsidorna som på bilden. Ni kan biga försiktigt en bit ner på kortsidan om ni inte vill göra det på frihand. Detta gör att den går ihop snyggt eller så kan ni hoppa detta steg och sätta handtag som jag gjorde på julpåsen HÄR .


Lycka till! Och säg till om ni undrar över något.


Kram
Erika

3 kommentarer:

  1. Supersnyggt och verkar lätt att göra oxå!! Duär duktig du :)

    SvaraRadera
  2. Jätte fint, måste nog testa asken : )

    SvaraRadera
  3. Åhhh, vad fint, Och inte såg det så svårt ut heller...måste testa !

    SvaraRadera