tisdag 8 februari 2011

Fredagspyssel i butiken...

Hej!

Idag blir det inte jag, Erika , som kommer att inspirera er utan en kvinna som heter Annette. Hon satt i butiken i fredags och hade en inspirerande "make and take".
Här kommer Annettes ord och lilla tutorial på ett underbart kort med lite gott till mottagaren.

Hej på er allesammans!

I fredags hade jag glädjen att få vara hos Inger på Pysseltagen och pyssla med hennes kunder. Vi gjorde chokladkort som jag nu ska försöka dela med mig till er ute i landet.

Så här gör ni;Ni behöver ett cardstock som har måtten 16 x 12,5 cm. Biga 7 cm in från varje sida (12,5cm). Det ska se ut som en liten bok med en rygg på 2 cm. Se bild ovan!


Nu till fickorna som chokladen ska sitta i. Ni behöver ett mönstrat papper, gärna dubbelsidigt. Det ska ha måtten 14 x 22 cm. Biga 1 cm in från ena kortsidan och 10,5 cm in från andra kortsidan. Sedan ska ni biga 6,5 cm in från båda långsidorna. Vik till era bigningar! Vik på mitten och klistra ihop med hjälp av 1 cm fliken, kortsida mot kortsida.
Vik dom andra bigningarna mot varandra så att ni får denna också som en bok med rygg. Nu bör ni ha fått dom två fickorna som chokladen ska ligga i. På mitten av chokladfickorna ska ni stansa ut 2 halvcirklar. Se bilder nedan! Montera chokladfickorna på kortet. Nu är det dags att "klä" resten av kortet med matchande papper och dekorera efter tycke och smak.
Hoppas ni förstår, annars får ni höra av er till Inger så vidarebefodrar hon era frågor.

Lycka till med pysslandet!

Kramar Annette


Kolla in detta kort! Jag ska absolut prova detta läckra kort, det är ju snart den 14 februari;)Framsida.Insidan utan choklad.Insidan med choklad.


Nedan följer lite bilder från det trevliga pysslandet!


Hoppas ni provar;)

Kram

Erika

5 kommentarer:

 1. Vilket jättefint kort, blir verkligen sugen på att prova! Lägger detta som en favorit.

  Hej från mig,
  Eivor/Ejja

  www.eivor.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Vilket häftigt kort. Det ska jag helt klart prova. Tack för många inspirations tips.

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev! Ska minsann testa och göra ett sånt! :)

  SvaraRadera
 4. Jättefint kort. Var tvungen att testa detta med en gång. Resultatet finns i min blogg. http://asapyssling.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. Tack, tack jätteläckert kort, måste testas av en som gillar både nya vikningar OCH choklad!
  mvh Eva i Kalmar

  SvaraRadera