onsdag 9 februari 2011

Kortinspiration till Sussi och så var det nybakat till er!

Hej på er!
Sent omsider denna onsdag så dyker det upp nåt från mig. Jag har varit lite osynlig ett tag men jag skapar, ska ni veta! Och ni har väl kikat på alla mumsiga nyheter som kommer in i butiken hela tiden, tog just en titt och jooodå, mer har redan dykt upp sen jag kikade igår kväll, sååå fina MS-stansar!

Sist jag beställde, för ungefär en vecka sen hade det ju kommit in så härligt färgglada papper, med vår- och påsktema. Sånt jag bara blir sååå glad över att se så mitt köpfinger klickade hem en hel del. Bland annat dessa ljuvliga påskpapper som jag har skapat med till idag.

Kortet här nedan tillägnar jag min kompis Sussi som jag har lyckats dra ned i kortpysselträsket, det är så härligt att ha vänner som också scrappar! Sist vi var på en liten pysselträff tillsammans så ville hon nämligen ge mig en massa såna här stora fina blommor som hon inte tyckte att hon som bara gör kort hade någon användning av.  Det kan man ju visst ha, vill jag visa med det här kortet. Det är ganska så enkelt men det blir lite mer arbetad känsla om man har en matchande men avvikande färg på cardstock som fotomatta till mönsterpapperet. Då blir blomman mer i fokus.


samt vit och turkos cardstock till kortbas och fotomatta.

Hihi, och sen har jag bakat, speciellt för er, varsågoda:


Ser mumsigt ut va? Jag har använt fina fina
De är i storlek som småbrödsformar och jag funderade och funderade på vad jag skulle bjuda på för mumsigt men så kom jag på att Havrebollar går hem i alla lägen! Och eftersom ni inte alla bor så himla nära mig så kan ni få receptet på mina bästa havrebollar så ni kan baka själva:

Godaste havrebollarna!
250 gr smör, rumstempererat
2,5 dl socker
1 msk kakao
10 dl havregryn
1 dl starkt kaffe


kokosflingor


Rör smör och socker smidigt, helst i matberedare (fungerar bra med elvispen också). Tillsätt kakao, havregryn och kaffe och kör till en jämn smet. Forma till bollar (geggigt blir det…) och rulla dem i kokosflingor.


Ät och njut…

Och eftersom det alldeles snart är Alla hjärtans dag, på måndag är det som bekant den 14:e februari, så har jag altrat en vit påse som fungerar utmärkt att fylla med något gott och bjuda någon man tycker om på något alldeles extra!


Det här papperet från Best Creation: Garden Bunnies var så gulligt med sina små fina kanin-par så det kändes absolut rätt till ett alla hjärtans dags-tema! Det blev så klart en muffinsform som dekoration bakom ett hjärta i cardstock utstansat med en punch. Hjärtat målade jag med Rock Candy fast det syns ju inte så bra på bilden... En ros och en rosa fin spets (som jag gissar finns i den fysiska butiken) fick avsluta. Ibland tycker jag det är roligt att ösa på med detaljer och dekorationer och ibland så känns det verkligen som att less is more.

Så, det var allt från mig för idag! Ses nästa vecka igen!

Kramar, Cath.



2 kommentarer:

  1. ser goda ut, o vilket pyttelitet hjärta på varje mumsbit,gulligt. Allsterna är också fina
    häls Annette

    SvaraRadera
  2. Har också tittat på dessa papper, tyckte de var såå söta. Fastnade för Garden Bunnies jag också men tvekade för de kändes så "mönstrade". Men du har verkligen fått till det snyggt.Gillar kortet med den stora blomman!
    Och påsen är jättefin. Det får bli ett par sådana papper nästa inköp:)
    Och tack för receptet!
    Kram

    SvaraRadera