torsdag 23 september 2010

Tips&trix-torsdag Bordständsticksask!

Hej på er! Ja, den här torsdagen fick ni vänta också, så där kan det vara. Idag visar jag något juligt, för nu när det börjar bli mörkare om kvällarna så är det nästan så att julstämningen kan börja infinna sig. Åtminstone stundtals... Men jag älskar ju hösten så det är bäst att hinna njuta av den nu när den är så där fantastiskt vacker med alla underbara höstfärger.

Jag tänkte visa er en enkel grej - igen! En bordständsticksask byggd av 4 askar av den allra minsta sortens tändsticksaskar. Och jag är en liten ekorre och sparar på det mesta, fling-eller makaronkartonger är utmärkta till den här sortens projekt. De är liksom lagom tjocka. Ett tips om ni har Fiskars skärmaskin som jag är att spara ett blad som börjar bli slitet istället för att slänga det. Till lite tjockare kartong som den här så är det utmärkt att använda och så behöver man inte slita på nya fina bladen.


Här är vad jag använt. Jag brukar oftast ta mönsterpapper till de här små askarna men idag valde jag att ta cardstock, ett härligt juligt grönt. Jag har här skurit ut två kartongbitar och fyra bitar cardstock i 10,5x10,5 cm. Dubbelhäftande tejp och så Scrappy Glue som är min allra bästa kompis.


Här har jag klistrat fast cardstocken på båda sidorna av kartongbitarna och så chalkar jag sidorna som annars blir tråkigt grå.


Jag tar fyra fina brads som jag sticker in genom ena sidan på askarna, en på varje ask.


Så monterar jag askarna så de ligger så här. Det blir ett hålrum i mitten men det syns ju inte när man lagt på "locket".


Så, här är då den färdiga asken. Less is more, tyckte det var vackert att hålla den lite enkel men ändå elegant. Kakservetten och blommorna har jag sprayat med Perfect pearl och när det torkar så spretar kakservetten lite uppåt men det gör inget tycker jag, tvärtom. (Ber om ursäkt för de något mörka bilderna.)

Jag har använt:
Röd ros
Hoppas ni blivit inspirerade om ni inte gjort just en sådan här tidigare. Jag gillar att ge bort dessa askar och de brukar bli väldigt uppskattade.

Kramar!

Cath.6 kommentarer:

 1. Underbar tändsticksask!
  Såna ska jag göra många av, perfekt att ta med sig när man är bortbjuden och vill ha med sig nån liten gåva.
  /TESSAN
  www.5fingrar.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Åh, det här gillar verkligen jag, vilken kul idé! Tack för tipset!!

  SvaraRadera
 3. Verkligen jätteba tips och snyggt blev det definitivt!!!

  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Supertrevligt! Det blir till att skapa en (minst) sådan här kreation. Tack för tips och inspiration.
  kram
  Marie

  SvaraRadera
 5. Ska genast köpa in små tändsticksaskar o prova...superfint:)

  SvaraRadera