måndag 16 maj 2011

Plåtburkar med Tissue paper!

Sent omsider kommer då dagens inlägg :). Fick ett riktigt läckert DT-paket strax innan helgen som bland annat innehöll en för mig ny produkt, Tissue Paper. Ska man översätta  till svenska så är det väl snarast silkespapper, ett tunt halvtransparent papper, detta med läckert mönster från 7 Gypsies. På bilden i shopen är pappret vitt men i verkligheten är det beige/naturfärgat  och kommer på riktigt stora ark.  Funderade en stund på vad jag skulle ta mig till med detta, när blicken föll på några av mina fula plåtburkar på skrivbordet. Jag brukar spara på lite större såna att ha penslar, pennor och diverse annat i, praktiskt men inte så snyggt ( och ser man hela tiden bilden på chokladrullrånen som en gång bodde i burkarna så blir man ju onödigt chokladsugen onödigt ofta ... :) )
Alltså ypperligt läge att snygga till sina burkar, och så här blev det:


Den smala högra burken är lite mörkare än den breda, vilket beror på att pappret är lindat 2 varv på denna.

Burkarna grundade jag först med Gesso typ denna för att inte rullrånen skulle lysa igenom :). När det torkat målade jag på Mod Podge och lade på lagom tillskuret papper. Sen ett lager Mod Podge utanpå papperet också.På burken med 2 lager papper är det Mod Podge även mellan lagren, mönstret på det undre pappret lyser då igenom ganska mycket. Lite småskrynklor här och där  blev det men det blev en ganska snygg effekt tycker jag, förstärkte dem med lite distress Vintage Photo.

Sen bara att dekorera. Höll  dekorationerna lite strama av praktiska skäl. Använde diverse Grunge boardfigurer från ett TH-set som just nu verkar vara slut i shopen. Distressat med Black Soot och sen lackat med Crackle Accents. Sen har jag strukit på lite Treasure Gold Wax som lägger sig i sprickorna, gillar effekten av detta :) :


Från andra hållet:


För övrigt har jag dekorerat med svart spets från egna gömmor, svart satinband samt  Graphic 45-boarders som blev över från ett tidigare DT-kit. Dessutom en bit TH filmstrip, lite retroblommor i svart CS, och även i Tissue Paper. När man ska stansa i detta måste man lägga det ovanpå ett skrivarpapper el liknande, annars tuggar stansen i sig tissue pappret helt och hållet märkte jag... :).


Några små rosa söta rosor fick hänga med också för att bryta av lite, även de har fått sig lite Treasure Gold på kanterna


Lite snyggare blev det på skrivbordet i alla fall, med 6 timmars städning också skulle det bli riktigt bra :)

Ha det gott!

KRAM / Eva

7 kommentarer:

 1. Wow vilka ursnygga burkar.
  Helläckra

  SvaraRadera
 2. Jättefräcka burkar!! Får nog ta och testa detta... Min chokladrullrån-burk står och stirrar på mig i sitt hörn :D

  Ha en härlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt läckert!! :-9

  SvaraRadera
 4. Linda Kindberg16 maj 2011 21:49

  Supersnygga burkar!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka snygga burkar su har gjort!! Helt super!
  Ha det bra.....

  SvaraRadera
 6. Jätteläckra burkar. Gillar detaljerna helskarpt. Snyggt!

  SvaraRadera