tisdag 31 maj 2011

En blomma och ett kort...

Hej!

Som jag lovade så kommer det en blomma gjord på en retrostans och snöflinga. Det är en väldigt enkel blomma, men väldigt vacker tycker jag.


Har använt mej av papper från Kraft Resist, Tim Holtz, och grön cardstock.
Detta har jag använt! En retrostans och en snöflinga från Martha Stewart. Ta en titt i er/era stans lådor och hitta liknande former om ni inte just har dessa. Det finns jättemånga fina i shopen!

Stansa ut blomman, vänster. Sen tar ni och stansar/punchar/klipper ut en halvcirkel in i varje blad på retrostans-blomman, höger bild. Sen tar ni och klipper ut bladen som den högra bilden visar. Alla 5! Chalka kanterna om ni vill. Fint blir det;)För att få lite mer liv i mina utstansade blommor och blad brukar jag vika och böja lite på dom. Det har jag gjort här med som ni ser på den övre bilden (kanske?) Efter att detta är gjort har jag tagit en bit matchande cardstock (samma papper) och använt som en bas att klistra blomman. 4 Blad som klistras mittemot varandra. Hur enkelt som helst!


Vad hade jag snöflingan till då? Jo, blommor brukar ju ha lite i mitten ibland;) Så det jag gjorde var att jag klippte av de bladliknanade topparna som ni ser på bilden ovan. Mitten bilden är färdig klippt! Klipp ett jack in till mitten och snurra ihop dom. Som dom högra på bilden!Klistra fast den i mitten och blomman är klar. Sen kan man alltid använda lite blad runt blomman.

Mina blommor fick pryda ett morsdags kort!Hugsnug band, halvpärlor och hemmagjorda blommor.


Pappret kommer från min favorit My Minds Eye. Basen på kortet är brun cardstock. Två storlekar på retrostans, denna och denna.Tagen är från ranger och stämplad med detta set och sedan distressad. Fjärilarna är en Martha Stewart punch.
Enkel baksida med en kantstans från EK success.

Med detta lämnar jag er för denna vecka och hoppas att vi ses på fredag i butiken. Det kommer jättemånga trevliga människor, demovisningar och massor av trevliga erbjudanden;)
Läs mer Här!

Kram
Erika

Ps Tack för inspirationen till kortet, Annette;)

4 kommentarer:

 1. Åhh, vilken läcker blomma, måste testas.
  Tack för att du delar med dig!
  mvh Eva

  SvaraRadera
 2. Åh! så mysigt kort det blev =)

  SvaraRadera
 3. Härligt att bara låta fantasin flöda.... och att man oxå kan använda sina stansar som bara har legat och skrotat.... :)
  Du e duktig du!!
  :)

  SvaraRadera