torsdag 28 april 2011

Tips och Trix Torsdag! Never-ending-card...


Hej!


Då var det torsdag igen och jag har knåpat ihop en liten tutorial på ett kort som kallas för "Never-ending-card". Ett roligt kort som inte är så avancerat när man gjort ett. Det enda som inte fungerar riktigt är att dekorera det för mycket. Det tar liksom stopp;)

Hur ska vi göra då? Jo, ett cardstock till grunden;) Det måste tålas att vikas om och om igen. Ett tips är att ni tar tex kopieringspapper att träna på 1-2 gånger så ni slipper kasta fint cardstock;)


Tyvärr har jag inte hittat något 100% mått till detta kort i cm, men med lite modifiering av kniv och linjal så fixar man det;) Måtten som anges inom parentes är tagna rakt av på min skärmaskin som har både cm och inch.

Ni behöver 4 st bitar med måtten 3x6 inch (7,6 x 15,2). Sen ska ni biga 1 1/2 inch (3,8) in från båda kortsidorna på alla 4 bitarna. Drog svarta sträck så att det skulle synas bättre!
Nästa steg; Ta och vik bigningen åt BÅDA hållen och tryck till den lite extra. Detta underlättar när man skall vika och vika sig igenom kortet;)Vik ut alla 4 bitar igen och tag 2 av dom och lägg brevid varandra. Viktigt att bigningarna ligger åt samma håll och att allt ligger i linje med varandra.
Som ni ser har jag ritat 4 fyrkanter med kryss. I dessa hörn skall ni använda ett tåligt lim eller dubbelhäftande. Tåligt säger jag för det kommer att utsättas för en del påfrestningar.
Börja med att sätta klister/tejp i ett eller två hörn, men båda ska vara på antingen den övre eller den undre delarna.Innan ni klistrar/tejpar fast första biten ska jag säga två saker; 1 Ni kan välja på att få 1-2 milimeters mellanrum mellan de båda bitarnas mitt. 2 Ni kan välja att lägga papperna kant i kant och skära till ytterkanterna lite för att dom skall gå fritt. En smaksak!

Tag en ny bit och vänd så att bigningarna går i rakt motsatt håll och sätt fast på de två första bitarna.Sen gör ni likadant med den sista biten och fäster den på den undre delen.Nu bör ni ha fått ihop grunden som jag. (Byte färg;)Första uppvikningen!Fullt uppvikt!


Nästa uppvikning!Fullt uppvikt!


Tredje uppvikningen!Fullt uppvikt!Sista uppvikningen!Och man kommer tillbaka där man började! Det är bra om man gör denna "rund" vikningen ett par gånger. Har märkt att det går smidigare och smidigare om man gör detta.

När ni nu ska dekorera så tänk på att det blir kanske lite svårt med för "bulliga" dekorationer och blommor. Och vik upp kortet för hela det aktuella uppvikningen om ni ska dekorera med papper. Sidorna överlappar nämligen varandra emellanåt.

Tyvärr är jag lite tråkig och har inte hunnit göra mitt inspirations kort färdigt;( Men om ni tittar in på söndag igen så kommer jag att visa det i samband med att jag presenterar Maj månads utmaning.

Ha det så bra och lycka till med era kort.

Kram

Erika

1 kommentar:

  1. Å tack! Tydligt och bra! Nu vore det väl sjutton om jag inte lyckas med ett sånt här kort!
    Kramar!

    SvaraRadera