torsdag 21 oktober 2010

Tips och Trix-torsdag - Glitter, Glitter, Glitter!!!

Idag tänkte jag visa er ett par sätt att använda glitter. Tycker det passar så bra nu när julen närmar sig och vi alla så smått börjar med julpysslandet.

Vanligt glitter är något som vi inte så ofta använder har jag upptäckt, trots att vi gillar när det glittar om våra skapelser. Så det hoppas jag att jag kan ändra lite på nu, hihi...Jag börjar med att skära till tre fyrkanter och sedan stansa ut snöstjärnor i två av dem.Sen plockar jag fram mitt glitter, ett skräppapper att vara över och så en rulle med genomskinlig packtejp (som ni ser har jag en extra fyrkant som jag behövde till ett annat projekt, hihi).Från baksidan fäster jag en bit tejp och klipper bort tejp som sticker ut på sidorna.


Ner med hela härligheten i glitterbunken och så strör jag på rikligt med glitter och plattar till med skeden ovanpå.Skakar av överflödet i burken och borstar bort det sista med en mjuk pensel (jag har använt penseln till Perfect Pearls)Nu har jag skurit till en fyrkant och så skurit ut den i mitten så jag får en ram.Jag fäster tejp på baksidan på samma sätt som jag gjorde med snöstjärnorna.I mitten sätter jag en av de utstansade stjärnorna.På med glitter!! Här har jag använt ett brun/koppar-skimrande.Men mera glitter vill jag ha!!
Jag skär till min kortstomme (15x15cm) och så skär jag bort en bit från kanten.


Sen väljer jag ut en kantstans och börjar stansa ut kanten. Som ni ser så börjar jag alltid i mitten, på det sättet så slutat ju mönstret uppe och nere på samma ställe, så det ser jämt och snyggt ut.Nu fäster jag en tejpbit på insidan av kortet och passar in den lilla avlånga biten som vi skar bort tidigare så att framsidan blir lika stor som baksidan.Å så på med glitter :)Kolla!! Visst är det fräckt?
På insidan fäster jag en bit vit cardstock som täcker tejpen.Och så här blev det är jag monterat på fyrkanterna. Nu är det bara dekorering kvar!Så här blev det färdiga kortet!! Det glimmar och glitter riktigt läckert och som pricken över i:et så kletade jag på massa med stickles på den röda rosen oxå, hihi..
Material som jag använt:
Vit Cardstock, Orange Peel
Röd Cardstock, Orange Peel
Vitt glitter från Pixie sticks glitter
Koppar glitter från You do
3D-kuddar att fästa fyrkanterna med
Hoppas ni testar att glittra lite mer på era skapelser nu!
Kram
BellaMio

3 kommentarer:

  1. Superläckert!! Har suttit och funderat ett tag på just löst glitter... Brukar ju "stickla" i massor annars... Tack för inspirationen!

    //Linda

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra ide !! Toppen Tack!!

    SvaraRadera