torsdag 28 oktober 2010

Tips&Trix-torsdag -Ännu mera GLITTER!

Blev så inspirerad av Mios fiffiga glittertips i förra veckan så jag tänkte spinna vidare lite på "lösglitter"temat :). Har en uppsättning små glitterburkar som jag köpt billigt för länge sen på Panduro tror jag, alla möjliga färger finns det och räcker länge gör dom också. Enda lilla kruxet med lösglitter är möjligen dess förmåga att sprida sig över världen. Man ska t. ex. inte av misstag råka rikta embossingfönen ner i glitterburken. Inte heller nysa okontrollerat. Vid sådana och liknande tillbud brukar familjen konstatera att " oj, nu har mamma haft en glitterolycka igen"...man glittrar fint och länge sen lovar jag :)...
Här är i alla fall ytterligare ett par sätt att tämja glittret på!

På t ex Biltema finns 5 cm bred dubbelhäftande tejp. Ta en bit och tejpa upp på vanligt skrivarpapper, eller lite tjockare papper om man önskar mer stadga:

Klipp loss pappersbiten med tejpen på. Kör sen i Big Shoten med valfria dies, här har jag använt TH/ SissixBigZ-Elegant Flourishes:


Sen drar jag bort skyddspappret från tejpen ...

...och så ner med klistersidan i glitterburken:

Duttar ner swirlen ordentligt så det fastnar glitter överallt så blir det så här:


Glittret sitter fast ganska bra men för att limma fast det lite extra sprayar jag ordentligt på det med hårspray, ju mer "Super Strong Hold" desto bättre =)! Någon mer proffessionell fixativspray fungerar säkert också bra men man tager vad man haver...

Den krullar upp sig lite när man sprayar men raknar när den torkar igen. Bra att låta torka några minuter också innan man tar i glittersidan.

Man kan förstås även använda diverse punchar:

MS Branch 2 punch och Daisy large, medium och small:


Ytterligare ett sätt att använda glitter på, om man t ex inte har passande embosspulver eller inte vill värma på sitt projekt, är att stämpla med klisterdyna, Glue Pad:

Har skurit ut en lagom stor cirkel i akvarellpapper, fördistressat lite ( går INTE efteråt :) ) och stämplat med en av de fina jultextstämplarna från RoxStamps:

Sen ner i glitterburken igen, tryck fast glittret, knacka bort överflödet och hårspraya ordentligt!


Och oj vad det glittrar =) !! :


Övrigt material:
Mönsterpapper Stripe, BoBunny
Grönprickig spillbit
MS kantstans Heart Lace (tror jag)
Prima Craftable Flowers, olika storlekar.

Ett till glittrigt kort blev det när jag ändå höll på, samma tillvägagångssätt som ovan. Stämplat med Glue Pad och swirl från TH-stämpelset nere till höger och haft på silverglitter, hårsprayat.
Snöstjärnor med biltematejpat skrivarpapper, MS snöstjärnepunch, silverglitter och mera hårspray...


... och kortet i sin helhet:


En av de söta nya jul-Magnoliorna färglagd med distresser och Twinklings, lite Gelly Roll clear sparkle penna på Tildas klänning. God Jul-stämpel från RoxStamps, embossad med Silver Pearl från byrålådan, skuggat lite med samma Gelly Rollpenna.

Övrigt material:
CS Bazzil canvas blå och vit
Mönsterpapper Frosty, BoBunny
I kanterna Glimmer Glam Mermaid

Tror jag fått med allt nu... Hoppas ni glittrar vidare där hemma och

På återseende!

Kram / Eva

7 kommentarer:

 1. TACK snälla för denna toppen idé. Hur mycke "gammal" glitter har man inte som ligger i lådan och skräpar, nu äntligen kan man använda upp den. Så himla smart... Tur det finns idé rika människor i "denna värld" som man fastnat i (scrappandet) ;);)
  Ha en bra "lill" lördag.
  Kramen, BI

  SvaraRadera
 2. Jätteläcker, till och med sambon stannade och tittade med kommentaren, "Snyggt, har du glitter?"
  Visst har man det, men jag har alltid glitterolyckor (dom heter 2 och 5 år);))
  Kram Erika/Rosa Bönan

  SvaraRadera
 3. Har nog inte så mycket löst glitter, har aldrig gillat det, men jag ska absolut leta reda på det jag har & jag misstänker att det nog kan få komma hem lite nytt också :-)
  Blev jätteläckert & ser roligt ut att göra!
  Tack för tipset! /Annelie

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att jag har några glitterburkar liggandes, nu ska jag minsann glittra lös...

  SvaraRadera
 5. åh så himla läckert! Nu finns det ingen ursäkt längre! (ja, mer än att jag måste förbi biltema...) Men sen ska här glittras!! Kortet med Bo Bunny-pappret blev superfint, älskar pappren men det är för lite glitter... Inte med dina tips....

  Ha en härlig helg!
  Kram
  Linda - Pysselbus

  SvaraRadera
 6. Jag älskar glitter hii hii
  Tack för de fina tipsen!
  Ha en mysig helg!
  Kramar

  SvaraRadera