torsdag 17 juni 2010

Tips & Trix-torsdag - STAMPSCAPES

Jag lovade ju tidigare att jag skulle bjuda er på en tutorial på Stampscape-stämplarna, och då passar det ju utmärkt att det är min tur att tipsa er idag!!

Jag kommer att visa er två tekniker som jag provat från Stampscapes "lessons". Det kommer säkert många fler, men jag har ju inte hunnit testa så många ännu. Men jag kan säga att jag är frälst!!! Såååå roligt och annorlunda!!

Ok!

Jag börjar med att plocka fram mina stämplar från Stampscapes, en bit Glossy Cardstock (Stampscapes rekommenderar detta papper och när jag testat och lekt med stämplarna så förstår jag varför) och en svart dyna som fäster på blankt papper (Stazon för min del). Jag har även köpt de smidiga infärgningshandtagen och skumgummisnuttarna som passar till. Och det var en smart investering enligt mig.

Då så, nu är det dax att börja stämpla!

1.
Jag började med att stämpla denna läckra vik som är vackert inramad med skog och stenar. Jag stämplade längst ner i högra hörnet och lät även en bit av stämpeln gå utanför kanten på pappret.


2.
Nu har jag fyllt på vänstra kanten med några granar till. Det gäller att hålla sig nära det tidigare stämplade motivet, nästan lite omlott.
3.

Så till himlen. I den lektionen jag valde skulle man stämpla himlen med en färgad dyna så jag plockade fram mina distressdynor och valde en av de nya färgerna, Victorian Velvet. Inkade in min stämpel, passade in den så att den liksom täckte skogen oxå.
4.
Jag fick ta fram en himmelstämpel till för att fylla på himlen. Ville ju inte få två månar med på himlen, hihi... Jag stämplade en gång till vänster och så fick jag fylla på lite upptill oxå. Om ni tittar noga på bilden så kan ni se var stämplarna har överlappat varandra.
5.
Nu har jag stämplat reflektioner av himlen i vattnet oxå.
6.
Nu är det dax att tona ner bilden lite och lixom tona ner skarvar och liknande. Om ni tittar på bilden så ser ni att jag använt en stämpel som ser ut som ett päron, det är en Tonal Applicator. Med den gör man dessa läckra toningar som ni ser att jag har påbörjat på mitt motiv.
Jag började med färgen Milled Lavender, duttade "päronet" på dynan och började bearbeta bilden. Man jobbar utifrån kanten och in mot mitten av bilden hela tiden. Man liksom klappar päronet runt bilden, dunk dunk dunk låter det, Nästan lite som kastanjetter, hihi... På med mer färg på "päronet" och så fortsätter man tills man gått runt hela bilden.
Det finns en jättebra filmsnutt på Youtube som visar just det här, ni hittar den här.
Om ni jämför den här bilden med den före så ser ni skillnaden.
7.
Här har jag gjort samma sak, fast med färgen Broken China.
Jag har inte gått riktigt lika långt in i bilden, och jag aktar mig noga för att blanda runt månen. Det är min ljuskälla och ska alltså vara helt otonad för att ge en starkare effekt.
8.
Till det sista lagret av toningsfärg har jag valt färgen Dusty Concord. Det är en stark färg och det gäller att börja långt utanför pappret så man inte får skarpa kanter.
9.

Till sist ska vi stämpla lite till. På bilden har jag nu stämplat en stooor trädgren som kommer in i bilden från vänster.
Detta ger mycket mer djup till bilden, det ser nästan ut som om vi sitter i en liten glänta och tittar ut på den vackra viken.
10.
Jag lägger till lite gräs i nederkanten oxå.
11.
Och så några fåglar precis under månen!
Färdigt!!!
Och så här blev det färdiga kortet:

Visst är det läckert!! Och det passar ju perfekt att ge till någon som kanske inte riktigt uppskattar alla de söta stämpelmotiv som jag vanligtvis använder på alla mina kort...
Jag är sååå glad att Inger tog hem dessa stämplar!
Jag tänkte visa er en teknik till, denna är lite enklare och går väldigt snabbt. Det tog mig 10 minuter att göra detta alster, och det är helt klart en ny favorit till mig!!
Denna gången tänkte jag göra en tag, så jag börjar med att skära till en bit Glossy Cardstock till en passande form.

1.

Jag plockar fram mina dynor och mina infärgningsredskap. Om ni tittar riktigt noga i kanterna av bilden så ser ni att det går en kant där. Det är mitt stämpel-underlägg ni ser.
Den använder jag alltid när jag stämplar och det ger så mycket bättre resultat. Den är halvmjuk, typ som ett sittunderlag. Plocka fram något gammalt sittunderlag och prova!!
2.
Jag börjar med att dutt-dutt-dutta på en gul färg på övre halvan av tagen. Man ska inte dra med verktyget utan bara dutt-dutt-dutta in färgen.
Jag har använt Scattered Straw här.
3.
Nästa steg är att lägga på en mörkare färg i ytterkanterna av det gula området. Nästan som ett U. Titta på bilden.Jag valde den nya färgen Wild Honey, den har en så läcker ton.
Nu har jag jobbat mig in mot mitten av det gula, män ändå lämnat ett område i mitten.
4.
Nästa färg är Aged Mahogny, det är in riktigt stark färg så det gäller att börja utanför pappret och jobba sig försiktigt in mot mitten.
5.
Lite hav i botten vill jag ha. Färgen Stormy Sky först.
Så jag vänder tagen om och klapp klapp klappar in den blå färgen från botten och uppåt-inåt. Jag ser till att den blå färgen går ända upp till vår läckra solnedgång.
6.
Och för mer färgdjup och rikare toner så avslutar jag med Faded Jeans och klappar in den på samma sätt.
7. Nu ska vi stämpla vårt motiv så jag plockar fram min Stazon-dyna.

Jag valde fyren på klipporna och stämplade den lite till vänster på tagen.
8.
Nu har jag även stämplat dit lite fler klippor runt om. Det var inte alls svårt att passa in dem.
9.
Till sist så stämplade jag en gren som kommer in till höger på tagen för djupets skull.
Knöt ett litet organzaband i hålet och vips så har jag en superfin tag!!
Detta var så roligt att jag bara var tvugnen att testa att göra ett par till, hihi...
Tror att jag kommer bli sittandes med massa massa massa tags efter helgen, hihihi!!
Hoppas att jag har lyckats förklara någorlunda så att ni förstår, det är inte alldeles lätt att beskriva vad man gör med ord har jag upptäckt :)
Nu kommer ju snart helgen och då hoppas jag att ni får lite pysseltid över så ni kan testa dessa roliga tekniker.
Kram
BellaMio

10 kommentarer:

 1. WOW! Hur läckert som helst!!! Synd att jag inte sett detta när jag beställde stämplar av Inger inför hennes nybeställning... Men jag får väl ta ett extra varv i shoppen när de väl kommer hem. Jag har bara börjat leka lite med de jag redan har men inte kommit långt alls...

  Hoppas vi får se mer av dina Stampscape-utforskningar!!!

  //Linda

  SvaraRadera
 2. urläckert, jag finner knappt ord, bara sååå snyggt,hoppas det ösregnar i helgen (nä jag bara skojar)lite
  kramar annette

  SvaraRadera
 3. Så ljuvliga! Men jag har en fråga, Blir det mycket annorlunda resultat när man använder Tonal Applicator istället för tex make up svampar, brukar bli nöjd med det nämnligen.

  Sussie

  SvaraRadera
 4. Fy fabian för dig BellaMio!
  JAg har lyckats hålla bort ögonen från dessa men nu är jag nog rostad jag med *lol*

  SvaraRadera
 5. Wow! Jag är helt stum - du är ju sååå duktig!!!

  SvaraRadera
 6. WOW... så himla läckert.. jag leker alldeles för lite med stämplar.. *ler*
  Du är så duktig

  SvaraRadera
 7. Oh, så snyggt BellaMio. Men hur lång tid tar det att göra ett sånt kort, har inte läst allt, hinner inte just nu, men tittat på alla fina bilder. Blir sååå sugen. Det var riktigt, riktigt snyggt. Applåd!

  SvaraRadera
 8. Guuuud, så snyggt!!!! Men du! Om du nu får en massa tag söver, kanske du ska vara med i tag-swappen på SS???

  Måste springa och kolla in alla stämplarna!!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Superdupersnyggt!!!
  Nu blev jag oxå tvungen att skaffa lite stamscape :)
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Men jisses vad snyggt!! Urläckert! :-)

  SvaraRadera