torsdag 29 juli 2010

Tips & Trix-torsdag

Så var det torsdag igen, tänk så fort veckorna går nu när de flesta är hemma!!

Förra veckan fick jag några av de där läckra metal sheets'en som finns i butiken av Inger (tack söta du!!) och nu har jag hunnit leka lite med dem, så jag tänkte visa er hur jag gjorde en läcker tag :)

Ok...

1. Jag börjar med att skära till en tag i vanlig tjock kartong.2. Sen grundmålar jag den med lite akrylfärg. Jag valde mörkt brun.


3. När den bruna färgen torkat så la jag på ett tjockt lager med vit Crackle Paint på halva tag'en, för på den andra halvan tänkte jag ha metallen.
Jag lägger tag'en åt sidan och låter färgen torka.4. Dax att ta fram metallen! Till den här tagen valde jag den läckra färgen Pearl (tror jag, hihi...) Jag klippte till en bit metall som gott och väl täckte tagen.
Jag plockade fram en av Timsen läckra embossing-foldrar oxå, och så vevade jag det hela genom min Big Shot (lööööv it!)


5. Dessa folders av Tim Holtz är ganska djupa så det blir väldigt bra avtryck i metallen.6. Men för att förhöja lite ytterligare så plockar jag fram verktygen jag fick av Inger och markerar kanterna runt mönstret ytterligare.
Det syns tydligt att det gör skillnad!7. Nu har färgen torkat ordentligt på min tag, men jag vill göra lite mer på den...8. Så jag plockar fram en stämpel och en Stazon-dyna och stämplar ett texturmönster över färgen.9. Sen vill jag ha en klocka med oxå (ääälskar klockor oxå, hihi) så jag byter till en mörkare färg och stämplar den med.


10. Nu plockar jag fram metallen igen (jag vet att jag hoppar fram och tillbaka, förlåt!!) och penslar på lite av den bruna akrylfärgen som jag hade när jag grundmålade tagen.11. Sen innan färgen hunnit torka tar jag en trasa och torkar av det mesta. Då får jag ett ganska slitet utseende.


12. Medan jag har färgen framme så passar jag på att dutta (med toppen av en bred pensel) lite färg runt kanterna på tag'en oxå.13. Bland verktygen fanns ett slipblock oxå så jag slipar lite på de kanter som står upp. Eftersom jag inte fyllt mönstret från baksidan så trycks det in något, men det tycker jag är snyggt och förstärker intrycket av slitet.14. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ha metall på halva tagen, så jag klipper lite slarvigt tag'en mitt i tu. Den andra biten lägger jag åt sidan och sparar till ett annat tillfälle.15. Dags att limma fast metallen på tag'en. Jag lägger generöst med lim på baksidan och viker sedan in kanterna.
Eftersom jag har tänkt att limma fast min tag på ett kort så behöver jag ju inte bekymra mig om hur baksidan blir.16. Nu har jag gjort ett hål och satt i en öljett, sen Voilá!! Tagen är färdig.
Det var riktigt roligt och jag kommer helt klart att ge mig på fler projekt med metallen!!
Så klart var jag ju tvugnen att knåpa ihop ett kort till tagen oxå :) Så här blev det färdiga resultatet:
Och så en närbild:
Jag stansade även ut en fjäril och en retroblomma oxå. Det fick bli pricken över i:et!
Det rosa pappret är ett akvarellpapper som jag färgat in med distresser och Glimmer Mist och sedan stoppat i en annan av Timsens embossingfolders.
Övrig material som jag använt:
Vit cardstock som kortbas
Mönstrat papper från Pink Paislee
Det var allt från mig idag. Men jag hoppas att jag kunnat inspirera er till att beställa några ark metall från shoppen och prova ni oxå!
Kram
BellaMio

5 kommentarer:

 1. Superläckert! Jag är ju ganska långsam vad gäller nyheter men jag har börjat kika på de där metallarken nyligen faktiskt! Och jaha, nu övertygade du mig om att jag absolut behöver såna också! ;D
  Kram och tack för superbra tips, ett underbart kort blev det också!

  SvaraRadera
 2. de där metallarken har ju funnits i flera år ;)vi är lite sega här bara LOL. SUPER SNYGG TAG! Du kan väl bli THs vänstra hand =)

  SvaraRadera
 3. Shiiiit, vad snyggt, och sååå Tim Holtz-igt!!! BellaMio, det kvinnliga svaret på TH!!!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Men så otroligt flott!!

  SvaraRadera
 5. Otroligt läckert! Du är så duktig, BellaMio.

  SvaraRadera