fredag 30 juli 2010

Lite lättklätt...

...kan väl kanske passa så här mitt i sommarvärmen :) !?

Jodå, jag lever som synes fortfarande (nätt och jämt känns det som), men eftersom sommarmånaderna av någon anledning tenderar vara de stressigaste på hela året, både när man har semester och jobbar, så har jag varit tvungen att ta en lång och ofrivillig pyssel-och bloggpaus. MEN, nu ska jag jobba en vecka till och sen ska jag ha ett par BONUSSEMESTERVECKOR när bara jag och barnen är lediga, inga resor, inga aktiviteter, bara ta igen en massa förlorad pysseltid! Hoppas jag i alla fall...
Ett litet blogginhopp innan dess tänkte jag i alla fall försöka mig på. Fick redan innan sommaren ett läckert DT-paket från Inger med lite av varje, bla rött metallark och svartvitt papper från Imagninisce-Sophia-To love & cherish, som fick bli ett kort med en pinuppa från Bombshell:

Till hjärtana och vingarna på metallskyltarna har jag använt små grungeboardfigurer från TH och kört i Big Shoten, texten är skriven spegelvänt från baksidan. Runt kanterna har jag kört med ett räfflat legobilshjul. Sen sandpapprat på det upphöjda och givit metallen runt omkring en omgång med metallborste och alcoinks för ett mer slitet utseende. Bombshelldamen är färglagd med distresser och har fått örhängen och armband av pyttebitar pärlfloss.

På insidan ett hjärta av Spellbinders, Classic och Scalloped heart

Tänkte fortsätta på den lättklädda linjen med ett bikinikort till en 50-åring, tyckte att Bombshellstämplarna passade utmärkt till detta också :). Framsida:


...och (uppenbarligen) baksida:
Texten i urringningen resp stämpeln (från samma Bombshell-set) på rumpan är förstås tatueringar med jubilarens namn.

Och så insidan med ytterligare en distresspinuppa..:
(Ber om ursäkt för de fula fläckarna där jag retuscherat några oskyldigas namn- har just bytt dator och bildhanteringsprogram och vi kommer tyvärr inte så bra överens ännu)

Övrigt material:
Svart, "hudfärgad " och vit CS Bazzill Canvas
Mönstrat papper från Glitz design-Distressed couture

Innan jag slutar för idag måste jag försöka rehabilitera mitt anseende med ett anständigt kort också :). Min slice har länge stått och samlat damm och givit mig lite dåligt samvete, men för ett tag sen köpte jag ett av de nya designkorten, Remember this, MS+, som bl a har en massa snygga tags och swirls förutom det läckra typsnittet. MS+korten är en uppgraderad variant som gör att man kan välja att skära med högre hastighet, få spegelvända figurer och även "skuggor" till sina olika figurer. Man kan också välja att få måtten angivna i mm istället för inches, vilket jag tycker är enklare. Var ju alltså tvungen att göra ett kort med så många slicefigurer som möjligt för att testa:

Banderollerna, bokstäverna och den runda ramen är utskurna med slicen. Till själva hålet har jag använt MS:s suveräna cirkelskärare. Blommorna på framsidan är gjorda av retroblommor av akvarellpapper. Tillpiffade med distressfärg, mist och Puffy Velvetpenna.

På insidan finns mer retroblommor tillsammans med sliceswirlar och en likadan cirkelram som på framsidan. Magnolia-Tildan är färglagd med distresser och "molnen" under och över är också utskurna med slicen. Tänkte man skulle skriva sin hälsning i dem:

Övrigt material:
Mönsterpapper - Maja Design-Sommartider-kvällsdopp, Adornit ?

Det var allt från mig idag, drygt sängdags hann klockan bli också :). Imorgon ska jag vara ledig och då ska jag minsann hinna kolla in allt fint i bloggen som jag missat sista veckorna.
Önskar alla en fin fortsättning på sommaren, på återseende om sådär 1 1/2-2 veckor skulle jag tro :) !

KRAM/ Eva
4 kommentarer:

 1. Wow, vilka kort du gjort! Jättefina båda två!!

  SvaraRadera
 2. Helt enkelt jättefint! Älskar verkligen kortet med magnoliastämpeln! Helt underbart :-)

  SvaraRadera
 3. Underbara (haha, en del mer "bara" än andra... ;D) kort du har gjort!!!
  Så roligt att se dig lysa upp bloggen här igen!

  SvaraRadera
 4. vilka superfina kort! Pinuppkortet är ju bara sååå läckert! =)

  SvaraRadera