måndag 19 juli 2010

Min lilla sessa på Haga! Och scrapblockstips sökes!

Som sagt igår, Bella-Mio utmanade mig att skapa efter månadens tävling för att försöka häva min scrapblock! För att riktigt komma igång tog jag också hjälp av en fin skiss! Det brukar hjälpa mig ibland!


Jag använde mig av raden med Perfect pearl, Cracklepaint, charms, spets och något limefärgat. Jag målade fjärilarna med crackle paint, sprayade dem sedan med perfect pearl blandat med vatten, knöt rosetten runt buketten med en bit spets som jag satte i en charm i samt tycker absolut att det illgröna bandet är limefärgat...;D


Så en liten close-up! Här syns det också att jag använt symaskinen, det är så roligt att sy på mina alster tycker jag!

Det jag använt mig av från butiken är:

(fantastiskt härliga sommarpapper tycker jag!)

Nu hoppas jag att jag fått tillbaka lusten att scrappa igen, men det är inte så roligt att ha en scrapblock. I alla fall om man som jag så gärna vill pyssla för jag vet att jag mår bra av det.

Nu undrar jag, vilket är ditt bästa tips för att
komma ur en scrapblock?
Vad brukar DU göra?

Lämna en kommentar med ditt tips till det här inlägget! På onsdag kväll kl. 20.00 drar jag en vinnare som får ett litet pris av mig!

Grattis MiaKL som vann min lilla utlottning!

Mejla mig ditt namn och din adress till
cath[@]pysseltagen.se (utan klamrar)!

Hoppas att ni har en solig härlig dag!

Kram, Cath.

18 kommentarer:

 1. Mitt bästa tips? Skapa kravfritt. Plocka fram de saker som du gillar bäst just nu och pyssla med dem - strunta i att du "borde" göra något med DT-material eller ett beställningskort etc., känn inåt och gör det som just du tycker är kul! Även om det är ditt femtioelfte stafflikort.;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag får den där sjukan lite titt som tätt, scrapblockssjukan alltså.... Det enda som funkar för mig är att bara dra fram några saker och slänga på!! Då brukar jag oftast börja tänka i andra banor, och vips är blocken borta.

  Hoppas du nu har hittat tillbaka till scraplusten ordentligt! Din Hagasessa var i alla fall jättefin.

  SvaraRadera
 3. Jag har börjat på min lills första hjälpen burk. I där kommer jag lägga smålappar med olika scraptekniker, eller utmaningar kan jag väl säga. Sedan har jag tänkt ha en pärm med ev bingobrickor utmaningar jag skrivit ut m m. Så endera får jag blunda och dra med fingret eller slå tärningar...
  Tills det är klart kikar jag på nätet efter
  snygga LO och liftar en av dom.

  Kramizar Jozebelle

  SvaraRadera
 4. Jag får också scrap-block ibland. Då låter jag helt enkelt bli att pyssla, istället för att göra saker jag inte blir nöjd med. Om allt jag gör bara blir fel och fult så förstärks bara blocken, så jag låter helt enkelt bli ett tag.
  Kram /Hanna

  SvaraRadera
 5. ... kanske inte är det billigaste sättet att komma ur en scrapblock, men SHOPPA ordentligt brukar lösa det mesta faktiskt... Ingenting är så inspirerande som att få hem ett välfyllt paket med nya saker... Surfa runt lite och se vad andra har gjort och investera i lite nya papper/stämplar/dekos....

  Gå på någon mässa eller var med på någon träff kan också funka... Det är samma princip... Nya saker.... ;-)

  Lycka till med att komma vidare!

  KramLinda

  SvaraRadera
 6. Hamnade i en väldigt lång och svår scrapblock våren 2009. Till slut tog jag mig ur den genom att "tvinga" mig själv att scrapa. Efter det gör jag så ibland när jag känner att lusten är på väg att försvinna - skapar men är inte alltid nöjd med resultatet. Men jag kommer igång igen!

  SvaraRadera
 7. Jag brukar bläddra i tidningar/magasin och kolla i andras bloggar och hämta inspiration...
  Bläddra igenom de mönstrade papper, stämplar man har och klura ut något - försöker ibland göra saker jag aldrig provat på förut - eller göra precis som man gjort tidigare... Det beror lite på vilket humör jag är på! :)

  SvaraRadera
 8. Mitt bästa tips för att häva en skapar blockering är att tex gå ut i naturen och plocka saker att inspireras av. blommor, stenar löv skräp eller Klippa ur bilder eller annonser i tidningar, eller oxå ber jag 3 av mina vänner. en får välja färg, en väljer ett ord och den tredje om ja ska Altra, kort eller LO. Så de kan bli tex Blå,Anka och Lo
  Då försöker jag göra något utav det *ler*
  Kram Johanna "pojjo"

  SvaraRadera
 9. ja du det är svårt! tänker man på det för mycket så blir svackan ännu värre ;) nä men glo runt på bloggar är ju ett knep...eller surfa runt..själv har jag mina favoriter i googlereader...kollar där så länge det krävs...eller att ställa upp på en utmaning då man är tvungen är ju också ett knep...antar att jag inte är särskilt originell i mina tips. kram

  SvaraRadera
 10. Det är verkligen trist att hamna i en scrapsvacka! För mig fungerar det att släppa allt ett tag och inte stressa fram någon LO. Under tiden läser jag på forum och kollar bloggar för att hitta ny inspiration.
  Hoppas du snart får tillbaka din skaparlust!
  Kram Karolina

  SvaraRadera
 11. Gå till en scrapbooking affär och frossa i blommor och dekorationer, då kan jag inte låta bli att pyssla när jag kommer hem :)
  Eller att skrapa efter en utmaning, då får man lite hjälp på vägen.
  Hoppas att det släpper för dig snart.

  SvaraRadera
 12. Mitt bästa tips....bläddra i en scraptidning, köp en stämpel, shoppa loss, ta nya foto,...kanske lite ovanliga, motiv som du inte brukar ta.
  Pausa, läs en bok eller nåt annat....rätt vad det är så får man en ide´. Det ska komma från hjärtat.
  När jag gjorde mina tårtbitar fick jag plötsligt idetorka men så gjorde jag asken...kollade bland mina papper och vips så kom allt eftersom. Lycka till!
  Kram Marina

  SvaraRadera
 13. Låter kanske lite udda, men jag tar ett eller flera kort och tittar lite på dom, sen sätter jag mej och mediterar en stund och då brukar det "poppa" upp lite bilder i huvudet som jag vill försöka göra. Kram

  SvaraRadera
 14. Superläcker LO, hoppas blocken släpper!
  Utöver att surfa runt å leta inspiration å utmaningar/skisser mm så brukar jag göra nt lite roligt. Be ngn annan välja foto, papper eller dekorationer! Tycker det är riktigt roligt för på något sätt så släpper prestationskraven då eftersom jag kan "skylla på" den som valde... Hi hi.
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 15. För mig funkar det att ta fram nya kort som jag inte har framkallat eller ännu bläddrat så många gånger i. Ofta tar jag fram datorn och skriver ut nya på fotopapper. Och sedan letar jag reda på en skiss eller tävling och scrappar till det.

  SvaraRadera
 16. Jag gör en av två saker när jag får en scrapblock.

  1, tar kameran och beger mig ut på äventyr och fotograferar riktigt mycket. Har jag roliga foton att scrappa brukar lusten komma tillbaka.

  2, Jag liftar någon inspirerande LO men försöker göra den till min egen.

  Jag undviker att surfa för mycket bloggar och inspiration när jag är blockad. Jag upplever att för mycket inspiration och känslor som " det här vill jag göra" kan ibland spä på min blockad och göra den värre.

  SvaraRadera
 17. Underbar LO!! Härliga detaljer och så klart att det är Lime-grönt, det ser väl alla!!!

  Ett litet tips från mig (utom tävlan förstås!) som funkar bra när jag har svårt att komma igång (har aldrig haft en riktig scrapblock) är youtube. Det finns så mycket nya tekniker och roliga saker som jag aldrig provat. Men så fort jag hittat ett klipp som jag gillar så vaknar skaparlusten igen!

  SvaraRadera
 18. Det bästa du kan göra är att skapa utan krav. Känns det fortfarande svårt leta reda på en skiss du gillar och skapa efter den - kan inte misslyckas. Eller hitta en LO som du gillar och lifta den.

  SvaraRadera