onsdag 7 november 2012

Utlovad tutorial

Idag tänker jag hålla vad jag lovade i torsdags och visa hur jag gjort ett gelkort :)

.

Egentligen är det inte så svårt och det enda som man faktiskt behöver är tvål och en zippåse. Jag har även använt lite glitter i min tvål och min glue runner.


 Jag började med att hälla i tvål och glitter i påsen. Ta inte för mycket två från början, det bättre att hälla i mer ifall det inte blir tillräckligt. Platta ut påsen och se så det tvålen täcker hela motivet och att du inte har några större luftbubblor i påsen. Sen försluter du zipremsan. Jag har skurit till motivet så det är mindre än min påse, se oxå till att det hela blir mindre än ditt mönstrade papper du sen vill ha ovanpå bilden.

Tejpa en remsa längst ner på motivet och limma fast påsen kant i kant med motivet. Så här! Vänd på steken och se till att påsen ligger slätt mot pappret. Tejpa sedan fast toppen av påsen på baksidan.Sen är det bara att tejpa dit det mönstrade pappret ovanpå påsen och motivet. 

Klart!!

Beroende på hur tjock själva zipremsan är kan det behövas 3D-kuddar när man fäster det mönstrade pappret på sin kortstomme sen.Eftersom jag då gjorde ett kort innan jag bestämde mig för att göra en tutorial så kommer det kortet här :)

 
Fint papper från Maja Design på en bas av Kraft Cardstock.


 Motivet bakom tvålen :)

Jag hade inte så himla många havsmotiv så det fick bli ett julmotiv i stället... Jag tyckte det var lite tomt i hörnen så jag stansade ut några snöstjärnor från Sizzix dies.

I min senaste leverans från Pysseltagen fanns Tim Holtz nyaste påfund, Frosted Adhesive Film. En självhäftande film som ger en frostig yta, så detta passade jag på att häfta fast på pappret innan jag stansade ut stjärnorna. Himla fint men syns dåligt på bilderna....Små fina blommor från Nellie Snellens stansar dekorerade med pärlor och minirosor.Å en större blomma (dies från Marianne design), stansade blad och fint band. Två små pärlswirlar fick bli den sista dekorationen.

Kanterna på pappret har jag ruffat upp med en Edge Scraper och sen färgat in med lite Vintage Photo.Har ni inte provat att göra gelkort tycker jag ni ska göra det nu för det var riktigt roligt :)

Kram
BellaMio

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för kommentaren, på så vis hittade jag till din fina blogg! Fantastiska kort!!
  Skulle vara jätte roligt att kunna göra sånt fint, men tror inte jag har fantasi till sånt.

  Kram Cina

  SvaraRadera
 2. Vad fiffigt och snyggt!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera