torsdag 1 november 2012

Tips & Trix - Fin färg på kinderna

Idag hade jag planerat att visa hur man gör ett läckert gelkort, men det går inte alltid som man tänkt sig. Igår ramlade dottern av en häst och pysseltiden gick åt till annat. Både häst och dotter mår bra nu :)

Så idag delar jag i stället med mig av ett tips som jag fick lära mig supertidigt i min pysselkarriär och som jag har hållit fast vid.

Nämligen hur man får fin färg på kinderna på sitt färglagda motiv. I mitt exempel har jag stämplat på akvarellpapper och färglagt med akvarellpennor men den här tekniken funkar hur bra oavsett vad du färglagt med och vilket papper du använt.

Jag har stämplat en söt sjöjungfru från Magnolia och den ena har jag färglagt ansiktet på och den andra har jag lämnat vit så ni ska se effekten bättre.

Jag använder torrchalks och setet som jag har har jag haft i många år och den rosa är långt ifrån slut ännu :) Jag har köpt en pensel (ingen speciellt lyxig kvalitét) i storlek 12 som jag sen klippt av så den blivit stubbig och bara någon halvcentimeter återstår av stråna. Jag tar penseln och tar upp chalk genom att med cirklande rörelser. Jag tar på ganska mycket färg. Sen borstar jag på färgen i cirklar på kinden där jag vill att hon ska få fina rosor. Voila!!! Som ni ser får man fina runda kinder utan vassa kanter.

Blir det för svagt är det bara att ta på mer färg i penseln och jobba vidare tills man är nöjd. Får du på för mycket så gnugga lätt med fingret över så mattas färgen av lite grann. Nu över till det färglagda motivet. Jag har bara gjort ena sidan så ni kan se skillnaden och hur fint det blir.Jag gör aldrig kinderna innan jag har färglagt själva motivet, det här är bara ett litet test för att ni lättare ska kunna se resultatet.


Så klart går det ju alldeles utmärkt att använda den här tekniken till fler saker, bland annat händer det att jag använder den blågrå eller svarta för att göra en skugga under motivet just vid fötterna, eller den gula runt överdelen för att få lite fin bakgrund som lyfter fram motivet.Det var mitt lilla tips för idag, men förhoppningsvis återkommer
 jag i nästa vecka med mitt gelkort!!

Kram
BellaMio

3 kommentarer:

  1. Det här är ett jättebra tips som jag också lärde mig tidigt. Funkar jättebra med mina ProMarkers. Jag har en ask med fyra rosa nyanser av torrchalk. Faktiskt använder jag en vanlig topz som pensel ;-)

    SvaraRadera
  2. Superbra! Precis så gör jag med! Också bland det första jag lärde mig! Men så bra att ni visar såna här tips för det är många nya som hittar hit! Guldstjärna för det! Kramar!

    SvaraRadera
  3. Smart att klippa av en pensel, jag brukar ta min stompf jag använder till rött, målar med pollychromos, och måla kinderna med cirkelrörelser. Detta måste jag prova!

    SvaraRadera