måndag 10 september 2012

Idag tänkte jag visa två rätt enkla kort, där jag använt PanPastel för att göra bakgrunderna.
Jag startar med två kortbaser utskurna i vit slät cardstock.
Med den mjuka följsamma svampen lägger jag sedan på färgen från pastellkakorna.
Man gnider mjukt på pappret så som man vill färglägga det. Jag använder minst två olika kakors färg på ett och samma papper.

På den till höger har jag dock valt att använda två toner av samma färg. Det är ultramarin och ultramarin tint.
På den till vänster har jag de kallare ptaloblå och ptaloblå tint. Dessutom har jag lagt till en grön ton i nederkanten. I och med att jag drar med svampen en liten bit utanför kortbasen blir den lite starkare färgad i kanten och liksom automatiskt "chalkad".
Nu är det dags att fixera kritan med fixerspray och låta den torka.
Under tiden stansar jag ut en hel platta med snöstjärnor. Den vita cardstocken har fått en dusch av glimmer mist i en svagt pärlemoriserande kulör innan utstansningen. Denna die är jättepraktisk, man får ut massor av snöstjärnor i olika former på en gång !! Och för den som undrar, så kan jag säga att den fungerar alldeles utmärkt i Cuttlebugen. Jag lägger ett tunnare cardstock mellan platta A och platta C (som utfyllnad för att det ska stansa ut bättre), sen kör jag. Även dien till den juliga järneksdekorationen kör jag i min Cuttelbug. Järneksdekorationen får en omgång med grön PanPastell, och i embossingen som blir vid utstansningen syns det vita pappret utan färg.

 En bit vitt organsaband knöt jag runt nederdelen på kortet och hängde i en snöstjärnecharm.
Nu är det dags att montera resten.

Snöstjärnorna limmas på plats. Tre halvpärlor blir järneksbär och röda blingstenar får dekorera charmsen. Några snöstjärnor får glossy accent på sig, liksom några droppar på järneksbladen.
Det andra kortet har jag stämplat med en grässtämpel i nederdelen och embossat med opace vit embossingpulver. Sen har jag stansat ut tre fjärilar (EK sucess, som verkar vara tillfälligt slut i butiken) som jag chalkat i kanten med olika nyanser av gul-brunt, innan jag limmade fast dem.

Kortbaserna är av cardstockerna straw och kraft.

Happy scrapping !!
/Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar