tisdag 20 december 2011

Massor med jul!!!

Idag blir det ett megainlägg från mig!!! Jag har pysslat som sjutton den senaste veckan och eftersom allt hör julen till så kommer alsterna här!

Först och främst visar jag en video där jag gör två små söta Post It-böcker som jag ska ge bort i julklapp.

Går supersnabbt att göra och de blir så söta!! Och det bästa av allt är att de här passar perfekt till det lilla post it-blocket :)



Jag har använt Grunge Paper när jag gjort dem så de tål lite slit och släng. Tanken är att man ska kunna ha dem i handväskan.



Jag använde små bokstäver och så har jag målat en del accenter med Smooch... Älskar Smooch!



Från den blåa boken hänger en liten pärla i ett sidenband och från den bruna en vacker charm.



På insidan har jag stämplat och embossat en vers från RoxStamps. Tycker de raderna är så vackra!


Materiallista:
Stämplar från Toomuchfun Rubberstamps
Vit akrylfärg och superbra pensel
Brun och blå mist
Smooch i grönt och brunt
Stämpel från RoxStamps



Som sagt ska de små böckerna bli julklappar och de ska skickas tillsammans med varsitt julkort. Jag har slaviskt följt Tim Holtz 12 days of christmas, tycker han visar så otroligt mycket bra tekniker och alternativa sätt att använda hans produkter. Så de här två korten är gjorda efter att snabbt hittat mina två favoriter bland årets inlägg.



Stämplat på mönstrat papper, lekt med glitter och embossing, och så den läckra snögubben förstås!!




 När jag valt vilket mönstrat papper jag ville ha så började jag med att stämpla dit en snöstjärna lite här och där med brun dyna och efter det letade jag upp en stoooor swirlstämpel och embossade den med vitglittrigt pulver.

Sen stansade jag ut två snöstjärnor och embossade dem med det läckra embossingpulver som jag tjatar så om :)





Tim visar en jättefräck teknik (och även våran goa Eva i det här inlägget) där han stansar ut i plast och sedan glittrar det så fint med stickles. Det har jag provat högst upp här på kortet. Superläckert måste jag säga!!!



Och så snögubben då, jag har stansat ut den i Grunge Paper, målat den vit och sedan kletat på ett rejält lager med Crackle Paint - Rock Candy. När färgen torkat så målade jag med Distress Stains över hela i flera omgångar och mellan varje lager så värmde jag på med min embossingfön. Då smälter liksom Stains ner mellan sprickorna och resultatet blir så här läckert!!
Ett band till halsduk, ett par knappar med lite tyll och så en embossad snöstjärna till dekoration av den söta lilla gubben :)

 

Jag har stansat ut bokstäverna och bården. Bokstäverna är först mistade röda och sedan målade med den nya smoochen (igen, hihi)  som just kommit in i butiken!!! Den är supersmidig, den är som Stickles fast du får en fin liten pensel att kleta på det med så det blir ju mycket lättare. Hoppas denna glittriga varianten kommer i fler färger!




 Nästa kort går i en helt annan stil, men ändå bästa Timsen-anda!!

Jag har använt kissingtekniken till bakgrundstämpel och använt två av Tims fina stämplar till det (denna och denna). Sen stämplade jag med gammal stämpel de fina järneksrankorna och embossade dem.



Den här lilla tomten är utklippt från en Paper Pad. Jag kletade på lite Stickles och sedan limmade jag fast den på en facett och knöt fast den i det breda organzabandet. En kul liten detalj...




 Visst är detta en läcker blomma!!! Jag har lackat dem med UTEE i flera tjocka lager så de glänser rejält!!



Foambokstäver som är målade med Smooch och sedan lackade med Crackle Accent fick stå för hälsningen på det här kortet...


Men inte nog med det!! Jag har hunnit med ännu mera!!


Ni som ibland besöker butiken i Örkelljunga har kanske sett den stoooora fina Big Shot Pro som Inger har där!!! Gissa om jag är avvis!!!

När jag var hos henne i höstas så passade jag på att stansa ut lite i denna ljuvliga maskin, bland annat dessa två fina smällkarameller...

Den här första är i ett papper från Graphic 45 och det enda man behöver göra egentligen är att vika lite och sedan tejpa ihop den!!!



Fast jag ville ju så klart dekorera lite oxå :)

 Jag började med röda fina band i sidorna för att hålla ihop karamellen så inte innehållet ramlade ut...

Sen stansade jag ut två stjärnor (med Sizzix nya dies) och stämplade och embossade en gammal julstämpel.

Blommor med bling och metallblomma med en stor pärla i mitten och så den söta fågeln! Den är gjord efter ytterligare en Tim-teknik...

Jag har stansat ut en fågel i krympplast och efter att jag har "krympt" den så har jag färgat in den med Alco Inks. Såååå läcker effekt!



 Den här smällkaramellen fick silvriga band och en utstansad tag istället...



Jag började med att embossa texten på tagen med vitt pulver och sen färgade jag in tagen med Vintage Photo, Walnut Stain och Fired Brick.

Lite distressande, ett par blommor och några löv senare så var även den här karamellen färdig!!!


Har du orkat läsa ända hit så tackar jag för din tid!! Eftersom det här är mitt sista inlägg före jul så vill jag önska er alla våra goa bloggläsare:

EN RIKTIGT GOD JUL!!!

Kram
BellaMio

6 kommentarer:

  1. Å så jättefina saker du gör, jag känner sån inspiration. Önskar dig en riktigt fin jul. Kram Malin

    SvaraRadera
  2. OJ så mycket fint Mio. GOD JUL önskar lilla jag med en bamsekram!!!

    SvaraRadera
  3. Wow så mycket fint.
    God Jul önskar jag dej oxå
    Kramis

    SvaraRadera
  4. Åh vilka söta, små böcker!!! Och julkortet med snögubben är superfint!!! Intressant att läsa om allt du gjort för att få kortet så där fint. Tack för massor av inspiration!

    SvaraRadera
  5. men ojoj vad vackra alster du visar upp. Jättefina allihop

    SvaraRadera
  6. ils sont magnifiques les petits post-it !
    où peut-on trouver les tampons pour les réaliser ?

    SvaraRadera