torsdag 22 december 2011

Tips & trix-torsdag: Bokstäver

Det här med bokstäver kan vara ett gissel. Det går ju åt några stycken när man scrappar. Jag har flera alfabeten och stansar själv ibland - men oftast är jag för bekväm och vill ha det jag behöver snabbt. Då är det bra att det finns så stort utbud av stickers och thickers. 

Problemet är ju bara det att de där bokstäverna som används ofta... ja de försvinner ju rätt snabbt! A till exempel. Och N förvånansvärt nog!


Nu tänkte jag komma med några tips om hur man kan trixa lite för att få bokstavskartan att räcka längre. 
Här nedan så har jag haft slut på A och då fungerar det att vända ett V istället. Antingen har man kvar det som det är eller så ritar man helt enkelt dit ett streck. Men jag tycker inte det märks så mycket att det är ett V. Man läser ju A. ;D.


Jag fortsätter med versaltipsen: Om M är slut kan man lätt vända på ett W. Är S slut och man har en 8 kvar kan man klippa till den till ett S. Ett E blir med några klipp ett L. Ett B eller ett R kan lätt klippas till ett P.

Och så har jag några tips om gemena bokstäver. n försvinner fort och då är det bara att vända på ett u eller tvärtom beroende av behov. Eller klippa sönder ett m eller ett h. För att få till ett a tar man till saxen på ett q eller ett d. Om d är slut kan man vända på ett p och vise versa. Likadant som att man oftast kan vända på ett q för att få ett b. Om l är slut kan man frisera en annan lång bokstav som t.ex. h eller d.


Säkert har jag glömt något och har ni fler tips om bokstäver, lämna gärna en kommentar!

Kramar, Cath.

4 kommentarer:

 1. Kanonbra tips, tack & God Jul!

  SvaraRadera
 2. Tack för bra tips, det ska jag spara. God Jul Kram

  SvaraRadera
 3. vilka bra tips tack! detta ska jag skriva ner och förvara i pysselrummet=) God Jul

  SvaraRadera
 4. Ofta finns det ju siffror att använda också: 4 kan man klippa till så det liknar ett A, 7 kan användas som L och 3 som E. 6 och 9 kan användas som G och 0 och O är ju tämligen lika. ;)

  Vidare brukar jag klippa sönder W för att få två V eller A och ett X kan göras om till ett litet T. Y kan bli ett litet V (eller A...) och Z kan ibland funka som N.

  SvaraRadera