torsdag 17 mars 2011

Tips och Trix Torsdag! Kort/ask som kan bli två...

Hej!

Då var det torsdag och dags för lite tips och trix. Och ni som var inne och läste bloggen i tisdags vet att det skulle komma en tutorial på detta lilla användbara alster.


Framifrån, ej dekorerad;)Från sidan!


Hur har jag gjort då? Jo så här!...Det som behövs är ett cardstock som ska vara 30x30 cm. Så det är bara att skära bort den lilla extra biten. (0,5 cm) Sen ska hela pappret delas (bigas) in i 10x10 cm rutor. Dom fyra yttersta rutorna ska delas på mitten, snett inåt. Och som ni ser på bilden så ska ni även biga "vimplar" i de yttre mitten rutorna. Jag har distressat alla mina bigningar så dom skulle synas tydligare för er. Hoppas ni förstår!;*) När ni viker till alla bigningarna ska ni vika långsidorna in mot mitten och all sneda bigningar uppåt.
Jag har även tagit en bit cardstock i måtten 10x16 cm. Bigat vid 10,5 cm för att det skulle räcka över kanten och ner på framsidan. På kanten har jag använt en Martha Stewart punch och även denna bit har jag distressat.
Sen ska det skäras till papper till fram och baksida;) Jag har tagit 9,5 x 9,5 cm bitar och delat dessa på mitten. Glöm inte bort att ni ska ha några bitar till "vimpel" sektionerna.Så här ser mitt ut på insidan med papper från Inkido Forever. Tanken är att man ska kunna använda mitten som skrivruta etc. Har inte gjort något åt detta ännu för jag vet inte vem som kommer att få detta kort/ask.
Här är utsidan, också papper från Inkido Forever. Sen hade jag lite bråttom när jag satte mina papper så jag höll på att glömma bort att jag ville ha ett band till min förslutning så gör inte som jag utan tänk igenom hur ni vill ha det innan ni klistrar på papprena;) Som ni ser har jag använt den extra biten cardstock (övre mitten) och där satte jag mitt band till förslutningen.Ihop vikningen funkar så här att ni tar ytterhörnen och viker in omlott mot framsidan och mot baksidan. Har ni vikt rätt så ser det ut som en ask;) som ska gå att vika ihop så det bildas en treangel från sidan. Se bild nedan!Från sidan! Här ser ni att den delen som liknade vimplar har hamnat i mitten och bildar en treangel när man har fått ihop asken rätt.

Jag hoppas ni får ihop det!Min ask/kort blev dekorerad på detta viset.
Blommorna är vita körsbärsblommor som jag mistat till den nyans jag ville ha. Även Hug Snug bandet är mistat. Bladen är straw cardstock, stämplad, distressad och stansad med en Martha Stewert punch.Sidodekos!


Andra sidan fotad snett bakifrån. Valde att inte dekorera baksidan.
Jag lovade att ni skulle kunna använda denna bigning till en ask till;) Om ni låter bli att biga vimpeldelen så kan ni sätta ett hål i varje hörn. Eventuellt med en öljet om ni vill. Därefter kan ni trä ett band/snöre genom hållen och knyta ihop det hela och få en liten söt gåvo korg att ge bort;)


Material lista;

Cardstock; Straw , Craft
Inkido Forever; Insida , Utsida
Distressfärg; Walnut Stain, Vintage Photo
Hug Snug Band
Halvpärlor
Körsbärsblommor
Martha Stewert punch; Kant, Blad
Glimmer Mist

10 kommentarer:

 1. Så otroligt vacker!
  Måste jag prova!
  Tusen tack för demo!!!!

  KRAM SUSY

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för denna beskrivning. Måste provas :)

  SvaraRadera
 3. Äntligen torsdag och tusen tack, hihi!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefin tack för demonstrationen :)

  SvaraRadera
 5. Mycket snyggt!
  Gillar sånt där så jag testade och resultatet finns i min blogg om ni vill kika.
  Nästan en liftning blev det.
  Tack för inspirationerna ni ger på torsdagarna.
  Kramar//Y

  http://yvonnesscrapkort.blogspot.com/2011/03/pas-ask-kort-eller.html

  SvaraRadera
 6. Tack för inspiration och tutorial till en underbart söt liten ask. Måste förstås testas!
  mvh Eva i Kalmar

  SvaraRadera
 7. Gud så fint!!! Vem skall man nu testa att göra en sådan till tro... :)
  Tack för inspiration och tutorial!
  S

  SvaraRadera
 8. Tack för era underbara komentarer*;) Det värmer och gör att man utmannar sig till att hitta nya roliga projekt till er som besöker;)

  Kram erika

  SvaraRadera
 9. Hej, åhh en sån fin ask, det blir mitt projekt idag, tack! Hälsningar Elisabeth

  SvaraRadera