måndag 4 september 2017

Mixed media ATCs - Melina testar Pentart, del 1

Hej!

Jag heter Melina Dahl och jag har fått den stora äran att gästa Pysseltagen 
under september för att testa Pentarts produkter. Idag handlar mitt inlägg om dessa fyra ATC-kort.


Dessa produkter är helt nya för mig, och jag tycker det ska bli riktigt spännande och 
roligt att testa dem! I detta inlägg, som är det första av fyra, kommer ni att få ta del av mitt första möte med produkterna. Jag ville förstås testa så många som möjligt, varmed detta inlägg kommer vara ganska långt. Hoppas ni följer med mig till slutet ;)

En kort presentation av mig


Jag heter som sagt Melina, jag bor i ett stort gammalt hus med min man och våra fyra barn.
En del av er kanske känner igen mig som Minas kreativa, vilket är det namn jag går under på Facebook, Instagram, blogspot och YouTube.
Nog om mig! Nu kollar vi in Pentart.


Gesso! 2 olika burkar och jag ville såklart veta skillnaden.
Jag började med att stryka ett lager på 2 olika kort. Den till vänster är soft gesso och den till höger heter bara gesso. Soft var som gesso jag är van vid sedan tidigare, lite mjukare och lätt att pensla ut men ändå inte rinnig. Den till höger var otroligt tät och krämig och täckte ytan fantastiskt på bara en strykning. I konsistensen mer som en modeling paste skulle jag säga. Var tvungen att testa hur de beter sig när man applicerar genom en stencil. Båda fungerade, men man ser nästan anledningen till varför den vänstra heter soft - den sjunker ut en aning och på något ställe letade den sig under stencilen. Den högra fungerade utmärkt då den är tjockare i konsistensen och beter sig mer som en modeling paste.


Här har jag preparerat ytan med soft gesso och sedan applicerat Pentart Structure paste genom en stencil. Som ni ser gör den skäl för sitt namn då den ger massor med struktur.Här går jag över på akrylfärgerna. Lättarbetade och täcker bra! Går också utmärkt att spraya med vatten och blanda ut om man vill låta färgerna rinna lite (vänster) eller för att skvätta (höger).
Detta är Mallow, Limetta och White.


Här testar jag Pentart Wax paste chameleon. Den är mjuk och krämig och går utmärkt att applicera på upphöjda partier med fingret. Det allra bästa är doften av citrus!

 
Jag målar mitt kort med kugghjul med akrylfärgerna mud grey och beige. Sedan applicerar jag wax paste metal bronze med fingret över de lite upphöjda kugghjulen. Waxet är lätt att jobba med och doftar lika gott som det andra waxet.


Pentart har ett set med 5 tuber med färg, Patina effect. En tub med kopparfärg och fyra tuber med olika nyanser av turkos som ska ge effekten av ärg.
Detta set med färger var mycket roligt att arbeta med! 

 
Nu kommer vi till sista kortet och testar Pentarts Cracking paste. 
Detta görs i två steg. Först penslas ytan med Cracking paste primer. När den har torkat applicerar man Cracking paste över. Jag valde att använda en stencil och lägga på ett förhållandevis tjockt lager cracking paste. Ju tjockare lager desto större sprickor enligt instruktionen.
När det torkat jobbade jag in mud grey akrylfärg i alla sprickor och torkade sedan av det mesta med en våtservett. Detta bara för att förstärka utseendet på sprickorna. Väldigt bra sprickor tycker jag!

Nu är bakgrunderna till mina kort klara, och så här blev dem efter dekoration.

 

Här har jag dekorerat med en bit papper, ostduk infärgad med Pentart Mud grey, Pentart Mineral powder som limmades fast med Pentart Gel paste samt några snäckor.

 

Här har jag dekorerat med några bitar papper, trassel, ett hjärta av chipboard som jag grundat med gesso och sedan applicerat lite wax paste bronze på och några skvätt med utspädd Limetta akrylfärg. Avslutade med att vira en tunn ståltråd kring hjärtat.

 

Här har jag dekorerat med ett par bitar papper, trassel, Pentart 3D powder (coarse), ståltråd. Stjärnan av chipboard har jag grundat med Pentart gesso där jag använt en spatel för att skapa struktur och sedan applicerat lite Pentart wax paste bronze på åsarna.


 

Här har jag dekorerat med en bit papper, ostduk (färgad med mud grey), en ring av chipboard.
Trollsländan har jag byggt av en rostig spik och ett par stämplade, utklippta vingar.

Alla element på korten är limmade med Pentart Gel paste, som fungerar utmärkt som lim.

Överlag tycker jag att produkterna fungerar mycket bra! De var roliga att jobba med och gjorde det jag förväntade mig! Hoppas jag har gjort er lite nyfikna på Pentarts produkter :)

Jag är tillbaka nästa måndag med ett projekt - inte fyra - jag lovar ;)

Tack för besöket!
xx Melina

Använda produkter från Pentart:
Acrylic paint; Limetta, Mud grey, White, Beige, Mallow

2 kommentarer:

  1. Nej vad COOLT !!!
    Detta måste ju bara testas.
    Kul att se dina fina alster och kul att du är med .
    Kram Susanne

    SvaraRadera