torsdag 10 oktober 2013

Tips & Trix-torsdag - Juljippo

För ett par helger sedan var det Juljippo i Pysseltagens butik i Örkelljunga. Massa härliga varor med jultema och vi DT-tjejer hade gjort en del julinpirerade alster. Idag tänkte jag bjuda på två av dem!

Det första alstret är en liten lykta som jag knåpade ihop:

 Jag använde vit cardstock till basen och vackert rött papper att klä delarna med.

Det var lite pilligt att skära ut visa bitar men bara man tänker efter innan man skär så går det bra :) Som dekoration använde jag blomman från Tim Holtz och lite bladslingor. Å en söt liten Snögubbe-charm! Jag ville ha en grepe på min lykta så jag skar till en bit cardstock som jag stansade med en kantstans och fäste den sedan i lyktan med skruvbrads.Locket går ju så klart att ta av, hur ska man annars få in ett litet ljus? Dock är det nog bra om man håller sig till de där små värmeljusen som går på batteri till den här typen av lykta :)

I botten och locket har jag använt chipboard så lyktan är riktigt stadig och locket är lätt och enkelt att ta av och på.


Mallen till lyktan hittade jag här:


Material:
Vit cardstock
Rött papper - Silver & Gold - The List - Bo Bunny
Grönt papper - St. Nicholas - Santa Claus - Kaisercraft

Mini Paper Rosettes - Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die By Tim Holtz

Snögubbe-charm
Distressdyna till kanterna, Walnut Stain
Kantstans från Martha StewartNästa alster som jag tänkte visa idag är en snabb och enkel flaskdekoration. Passar såååå bra när man ska gå bort och vill ta med sig en flaska gott till värden. Funkar lika bra till julens glögg som till vin, hemkokt saft eller vatten från någon hälsokälla :)

Superenkla att göra, stansa ut två ovaler och så en annan form i en storlek större av någon av dina favoritdies.

Stämpla en passande text i en av ovalerna. Montera ovalen med 3D-kuddar i din större utstansade form.

Klipp till en längre bit band och lägg den omlott på baksidan av din form. Limma fast den sista ovalen ovan på bandet så det hålls på plats. Voilá! Färdigt! Här blev det blått papper, chalkade kanter och några små söta pärlor.
Å den här gjorde jag i rött papper, Frantage embossingpulver och en blomma. I nästa inlägg från mig kommer mallen till Julgranen och
Adventskalenderkortet för er som väntar på det!

Kram
BellaMio

1 kommentar:

  1. Vilken fin lykta du har gjort. Hälsningar Ulla-Britt Persson

    SvaraRadera