lördag 16 mars 2013

Kurs info; Resväska...

Hej!

Äntligen lördag och dags för lite info;))))!
Jag har ju inte kunnat hålla några kurser på Pysseltagen pga ökad arbetstid och det tycker jag är tråkigt för jag tycker att det är "skit" kul att träffa er som kommer, prata och lära ut. Klia i fingrarna gör det ju på mej hela tiden och då tänkte jag att det skulle vara kul att ge er en gratis kurs som omväxling;))) Som alltid så är detta ett samarbete mellan Pyssletagen och mej.Vi kommer att göra denna reseväska ( måtten 15x20x8 cm) under några lördagar framöver. Ni kommer att behöva en del material, men framförallt så kommer ni att behöva vara noggranna. Jag kommer att visa bilder som hjälp utöver texten.

Så här har jag tänkt mej upplägget. Idag kommer jag att tala om vilket material som ni kommer att behöva. Detta ger er en möjlighet att kolla igenom era lådor efter material alternativt beställa vad ni behöver. Det kommer att komma ett grund kitt. Nästa lördag kommer vi att börja med grundstommen och så kommer det att rulla på.

Jag kommer att länka alla inlägg med varandra och markera dom i numerföljd för att man så lätt som möjligt ska kunna gå tillbaka.

Alla frågor som kommer att dyka upp undertiden kommer ni att kunna skriva i kommentarerena och jag kommer att svara på dom, men jag vill bara klaragöra att jag har ett heltidsjobb (inte på Pysseltagen) och familj så svar kommer inte att dyka upp förrän på kvällar alt dagen efter.

Så till material;
1 6x30 inch Grunge Paper
2 Gångjärn
1 Lås

Detta är ett grundkit för att få ihop väskan behövs lite till, men vi har valt att göra så här pga att man ska kunna välja vad som passar ens plånbok. Metallhörn, Gångjärn och lås säljes endast i Grundkittet.

Ytterligare material;
(som jag använt)

5 mönstrade 
(jag använde ett från Kaiser kraft, tyvärr slut)
Distress Pad, Vintage Photo

Verktyg;
(TH=Tim Holtz)

vanlig Linjal
TH Hammare
(älskar denna)
Bigar kniv

Istället för skruvbradsen som jag använde så kan jag varmt rekommenderar Primas nya roliga Junkyard Findings (dom fanns inte när jag gjorde mitt;( ) det behöver nämligen inte vara likadant över allt på väskan.
Sen är det metallhörnen som håller handtaget, där kan jag rekommenderar TH Hörnen om man vill ha något som är lite mer dekorerat.

Jag kommer att fortsätta dekorera min resväska, men jag kommer att hålla er uppdaterade;)

Mycket text och mycket info;) men nu har ni en vecka på er att ställa frågor, kitta upp er och förbereda;)

Komihåg att ni behöver lite noggrannhet och tålamod!

Ha en fantastisk vecka!

Kram

Erika

11 kommentarer:

 1. Ser framemot nästa steg. Annika Olsson

  SvaraRadera
 2. Trevligt att se dig i cyber space,Annika;)
  kram Erika

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag blev sugen! Men när jag skulle beställa så fanns ju tyvärr inte alla grejor som man behövde hemma, så då får man ju tyvärr hoppa detta. Kram Sussie

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Hej Sussie!

  Alla varor som jag länkat till kommer hem igen om dom tar slut. Brads dekos etc kommer inte att behövas förrän 2:a veckan in på kursen;) Pysseltagen jobbar på högvarv med att få hem mer saker;)

  Kursen ligger dessutom kvar i bloggen så om man vill kan man hoppa på denna kurs om en månad etc.

  Kram
  Erika

  SvaraRadera
 6. Kanon! Då får jag prova senare igen för jag vill ju ha alla "hörnen" på en gång :)

  SvaraRadera
 7. Jättefin resväska men hur stor är den. Hade varit lättare att veta måtten när man handlade materialet. Tyvärr fanns inte allt hemma men det löser sig med tiden.

  SvaraRadera
 8. Hej ulla-britt!

  Resväskan har måtten 15x20x8 cm. Väskan är gjord för att passa vanligt material a 30x30 inch.

  Jag hoppas att detta hjälpte dig;)
  Kram
  Erika
  ps jag uppdaterar mitt inlägg med mått;)

  SvaraRadera
 9. Hej

  Vad heter det papper du använt? Vilken pad kommer det i från? Tycker det var väldigt snyggt så jag tänkte om man kanske kunde hitta det i ngn annanstans.

  Har inte börjat med väskan ännu men längtar efter lite ledig tid!! Roligt att du gör ett kit så här, har ju sett många i USA som har denna typ av kurs med blogg/Ustream men det är ju så dyrt att skicka hit så jag hoppas att det kan bli fler senare!

  AK

  SvaraRadera
 10. Hej AK!
  Kul att du gillar kursideen;) Ja,visst är det tråkigt dyrt att beställa kurskit från andra sidan Atlanten;(
  Jag har inte set denna typen på någon blogg här i sverige, rätta mej om jag har fel, och tänkte att det kunde vara kul.

  Jag har använt papper från Kaiser Kraft, men det finns många andra fina.
  Kram
  Erika

  SvaraRadera
 11. Hej.
  En jättekul kurs. Men det wax du länkat till finns inte. Kommer det att komma in eller fungerar något annat med samma resultat, eller går det att beställa någon annanstans.
  Mvh. Caroline

  SvaraRadera