söndag 19 augusti 2012

En himla massa Tags...Hej på er!  Har ni också en massa halvfärdigt liggande i lådorna eller är det bara jag? Det kan vara allt från mer eller mindre (o)färdiga bakgrunder till färglagda motiv och hemmagjorda dekos i olika stadier. Ibland sånt som gjordes till något särskilt men som sen inte riktigt blev som det var tänkt, inte tillräckligt misslyckat för att åka i soporna men inte tillräckligt bra för att användas just då... och ibland sånt som är lika bra att göra mycket av när man ändå håller på- som distress stains bakgrunder bl a.

Just nu pågår en viss upprensning i lagren här hemma. Har tänkt mig att få undan lite gammalt "skrot" och samtidigt fylla på lagret av "bra att ha-alster", sånt som kan användas till lite vad och vem som helst när behov uppstår. För denna höst kommer det inte bli så mycket pysslat för min del, om en vecka "flyttar" jag till Uppsala där jag ska jobba fram till jul. Mycket jobb kommer det att bli, med målet att skaffa så mycket erfarenhet som möjligt, och för att ha en chans att ta tag i lite facklitteratur och artiklar på kvällarna så får INGA pysselsaker följa med :) ... Åker förstås hem till familjen på helgerna men då tror jag tiden får läggas på att jobba på att fortfarande ha en familj att åka hem till, om ni förstår vad jag menar :)...
Blir det sen nån stund över så kan det ju hända att det blir nåt ihopknåpat och även bloggat här, vi får väl se. Snälla Inger har i alla fall givit mig "tjänstledigt" från Pysseltagens blogg under hösten men lovat att jag får komma tillbaka efter jul :)!

Så till dagens verk :)...

Här har jag använt en bakgrund av distress stains  till en tag.Rivit kanterna och inkat med Chipped Saphire. Stämplarna är från ett TH-kit med ministämplar. Texten stämplade jag med Staz´On Midnight blue, och fjärilarna med olika nyanser av blå och lila distresser , allt clearembossat. De urklippta fjärilarna är från ett Inkidopapper, täckta med Stickles Rock Candy. Baksidan täckte jag med ett Inkido papper med plats att skriva direkt på eller sätta dit en textskylt när man bestämt vad man ska ha den till.Mistade avslutningsvis med mist av PP- pearl och vatten.
Nästa tag har en framsida med Pan Pastelbakgrund. Baksidan är distressad med infärgningsverktyg och dynor:
 Har stämplat med den läckra pusselstämpeln från Catslife Press, en svart pusselbit med Archival Ink och sen några till med olika distressdynor. Sen fyllt på med lite TH-stämplar från ett av "grunge"kiten. Lite vit penna som accent här och där, blev  nästan lite "bandana" fast det inte var meningen :) Det syns inte så bra , men jag har strösslat på UTEE clear lite här och där och värmt från undersidan, för lite mer textur. Även här är baksidan lämnad tom att skriva el sätta textskylt på.


Sparsamt med dekorationer, en nyckel från en TH-die, embossad med Distresspulver Black Soot och Vintage Photo, Crackle Accents ovanpå det. Den svarta pusselbiten har fått ett lager Glossy Accents och några acryldroppar nere till vänster.Sen kommer ytterligare en återanvänd distress stainbakgrund:Har stämplat  lite noter, fåglar och växtlighet i kanterna med olika bruna nyanser av distressdynor samt rivit och distressat kanterna.


Fågeln på sin gren är en ganska nyinköpt TH-die:


Embossade själva grenen med distresspulver Vintage Photo och Black Soot, sen fågeln med Aged Copper Embossing Enamel. Blev inte så nöjd, ville ha den mörkare så jag gick över med embossdynan och hällde  på lite Aged Black Embossing Enamel också och värmde på, med detta som resultat. Tyckte det blev ganska läckert även om det inte riktigt var så jag hade tänkt mig det :) Även här är baksidan täckt med ett matchande mönsterpapper men fö lämnad tom.Nästa två tags kommer från samma 15x15cm Distress stain-bakgrund som jag skar mitt itu. På den här har jag använt denna TH  Embossing Folder  och färgat in den upphöjda reliefen på ena sidan av foldern med Peacock Feathers innan jag körde den i Big Shoten, så mönstret framträder lite tydligare.


Inkat och rivit kanter och dekorerat med blomma av TH Tattered Florals die, stansat av Glassine Paper och embossat med Aged Embossing Enamel Copper. Även Swirl och ram av TH dies, distressat med Vintage Photo och Walnut Stain samt stämplat pyttetext med svart Archival Ink, sen täckt med Crackle Accents. Baksida med mönsterpapper, lite distressat, med plats för hälsning.

Nästa är gjord på samma sätt med ungefär samma upplägg, fast en annan Embossing Folder:Swirl och Bookplate från samma dies som ovan, här istället målade med vit acrylfärg , täckta med stickles Rock Candy och när det torkat, Crackle Accents. Blomman är av TH Tattered Florals Die. Lite Cheese Cloth under blomman och en bollfrans i nederkant.
Matchande mönsterpapper på baksidan.Till sist en ganska liten tag, också en gammal Distress Stain-bakgrund som jag körde med Bricked & Woodgrain - Sizzix Texture Fades Embossing Folders By Tim Holtz . För extra tegelväggskänsla :) färgade jag in "murbruket" på foldern med Weathered Woods innan embossingen:


Även kanterna fick lite Weathered Woods, liksom swirlen, på den också Black Soot och Crackle Accents. Blommor av Punch - Daisy - Large och medium . Några Pearls Pewter samt lite svart Pearl Maker.

Vad uthålliga ni varit om ni orkat läsa ända hit :)!
Nu får det i alla fall räcka för idag. Lite till har jag i lager så något eller några inlägg till lär det bli innan tjänstledigheten inträder på riktigt :)!

Ha en riktigt skön söndag!!

KRAM! 
Eva2 kommentarer:

 1. Helt underbara tags, ska spara som inspiration när det tryter här hemma :)))
  Mvh
  Ingela

  SvaraRadera
 2. Otroligt fina tags! Härligt med blandningen av stilar, ger så mycket inspiration då.
  Kram
  Outi

  SvaraRadera