tisdag 14 augusti 2012

Distress Markers

Ibland får vi in önskemål hit till bloggen och idag tänkte jag visa något jag gjort efter ett önskemål. Nämligen Distress Markers. Så klart får det ju bli ett tips och trix på det för man kan ju göra så mycket. Men jag ville i alla fall knåpa ihop ett kort som lite inspiration. Ett ganska snabbt och enkelt kort, men det behöver ju inte alltid vara så avancerat heller... Less is more :)

Jag började med med motivet. Plockade fram önskad stämpel (min kommer från ett set från IndigoBlue), vit cardstock att stämpla på och mina Distress Markers. Jag har använt 3 olika gröna nyanser och 3 olika orange lite huller om buller så det blir mer liv i motivet.

Det jag gjort är att måla direkt på stämpeln. Först med de gröna och sedan med de orange.

När jag färgat in hela stämpeln så andas jag på stämpeln så att allt jag målat blir fuktigt igen. Och eftersom Distress Markers reagerar med vatten så blir det lagom med några "hö hö" på stämpeln.

Jag stämplade motivet och snabbt som attan hällde jag sen på clear embossingpulver. Inget man måste men jag tycker det blir en fin effekt :)

När motivet var färdigt så stansade jag ut det hela med en spellbinderdies och lät sedan diesen sitta kvar medan jag mjukt färgade in den vita cardstocken med lite Distressfärg.

Sen stämplade jag den fina texten som kommer från Catslife Press och sist på med några pärlor.
 Denna vackra fjäril följde med Craft Stampers augusti-nummer (en underbar tidning, har du inte provat den så föreslår jag att du beställer dig ett nummer på en gång!) så den passade jag på att använda. Stämplade på en spillbit, klippte ut den och sen ett tjockt lager med 3D-lack.

Å så har jag sytt lite slarvigt runt kanterna på den beige cardstocken.


De söta blommorna har jag gjort med blompunchar från Nellie Snellen. Bara älskar dessa stansar där man både stansar ut och embossar. Det blir så himla fint resultat.


Ja det var kortet för idag, men håll utkik, någon torsdag fram över kommer
 ett Tips och Trix på fler sätt att använda Distress Markers!

Kram
BellaMio

1 kommentar:

  1. Du gör så otroligt vackra alster, jag hoppas att jag också någongång kunde göra sådant :)Tack för alla tips som ni alla delar här, dom är guld värda :) MVH Johanna Häggblom

    SvaraRadera