tisdag 3 april 2012

Art Journaling - Rökfri!!!!

Idag tänkte jag dela med mig av något personligt, nämligen Art Journaling (KonstDagbok ganska fritt översatt).

Art Journaling är tänkt att handla om dig, dina tankar och funderingar, saker som händer runt omkring dig, önskningar du har för framtiden, eller kanske bara en ny pysselteknik du vill testa eller ett ordspråk som du  verkligen gillar. Men vad du än skapar så är utgångspunkten DU!! Därför blir det ju ofta ganska personligt när man skapar Art Journal-sidor.

Jag köpte mig en vanlig enkel bok med helt vita sidor (så klart går det ju lika bra att ta en gammal begagnad favoritbok att göra om, eller kanske göra en själv) i bokhandeln. Någon gång är det väl tänkt att jag ska komma till och göra om pärmarna på boken som är svarta tygpärmar, men det får bli en annan dag :)

När jag börjar så grundar jag alltid mina sidor med gesso, modeling paste eller liknande, dels för att få lite styvare sidor och dels för att inte färger, mister m.m. ska gå igenom pappret och förstöra sidorna bakom.

Sen är det bara att skapa på!!

Voilá!!!

Då kan det bli så här!! Och som ni kanske förstår handlar det alltså om att jag har slutat röka!! Jag kände att nu fick det räcka och i söndagskväll släckte jag för sista gången.

Nu ville jag gärna föreviga känslorna har jag inför min förändring och när det blir en jobbig stund kunna titta min Art Journal-bok och minnas varför jag valt att sluta.Jag färgade i gråa, trista nyanser, med distresser och mister, och stämplade bara med svart och mörkt brunt för att markera ordentligt. En tom cigarett och några bitar av cig-paketet talar ju sitt tydliga språk...


Döskallar i massor, både stämplade och en i grungepaper som jag målat med svart Crackle Paint.Å så till den friande känslan av att äntligen vara på rätt väg!!! Starka färger och några av fördelarna som kommer på köpet.

Och ni ser väll att det är jag som sitter i mitten med en guldkrona på huvudet :)
Jag har stämplat hörnen med en hörnstämpel för att ytterligare rama in den glada sidan.


Jag har använt Tiny Alphas till de flesta texterna och sedan färgat dem med distresser.


Stjärnor i grungeboard som jag målat med Crackle Paint och så kletat på lite Stickles för att det riktigt ska glittra.Bakgrunden har jag gjort i flera olika lager med hjälp av Mister, Distresser och Stains.

Bilden har jag stämplat på akvarellpapper, jag duttade med massa olika dynor direkt på stämpeln och sedan mistade jag med vatten över innan jag stämplade motivet. Sen var det bara att riva kanterna och färga in dem.

Material:
Som skrivet tidigare så blir Art Journaling väldigt personligt, men jag hoppas ändå att ni vill prova på det, för det är verkligen riktigt kul!


Kram
BellaMio3 kommentarer:

 1. Heja heja Mio, håller alla fingrar för dej, det här kommer att gå jättebra,vid minsta lilla, bara ring så ska jag coacha dej allt vad jag kan. Och tack för alla fina scraptips.
  Stora kramen

  SvaraRadera
 2. Art journaling är jättesnyggt! Jag har inte "vågat" prova ännu. Lycka till med rökstoppet!

  SvaraRadera
 3. Skickar dej en positiv,glad tanke,för detta fixar du.
  Kul med Gesso boken.
  Kram Susanne(Prickelina)

  SvaraRadera