söndag 10 juli 2011

Vilken fantastisk historia!!


Det kom ett mail till Inger...
...mailet var från en av hennes goa kunder och hon har gett oss lov att publicera det här i vår blogg. Ta er tid att läsa denna otroliga historia om henne och hennes hobby!!"SE, SÅ DET KAN GÅ!

Vad händer i en människas liv när hon finner sitt livs hobby? 

Även om jag nu kan titulera mig tant så är det aldrig försent för något i livet. Inspirationen till scrapbooking flög in i mitt liv redan tidigt 1990-tal. Jag vandrade längs huvudgatan i Waxholm med mina barn, då betydligt spädare än vad de är idag.  Om ni inte har läst Lena och Gösta Linderholms underbara böcker så kan jag varmt rekommendera dessa. Energin bara flödar, det kan jag lova. Men det var inte rätt tid i mitt liv den dagen för ett konstnärligt skapande. 

Musik är ett uppslukande intresse jag har och det blir väl kanske sisådär 30-40 konserter på ett år. Lyssnar helst på musik från 1950- och 1960-talen. Rock n Roll, engelsk pop, tidig jazz mm. 

Jag har en del kontakter i branschen och en dag, för ganska så precis ett år sedan, funderade jag över vilken present jag skulle överlämna till en artist senare till hösten. Tågade in i en bokhandel och väl där försvann tid och rum för en stund, när jag upptäckte vackra papper, färger och en rad begärliga varor. Mindes boken jag inhandlat i Waxholm. Ett album får det bli och jag körde snabbt hem för att se vad som kunde handlas på nätet. Det har nu blivit närmare 50 album, har förlorat räkningen men det är ändå inte intressant i sammanhanget. 

Det blir en del arbete med reseach men ack så trevligt sådan. Förutom sedvanliga foton och biografi måste man ta reda på vad personen privat har för intressen. Det är viktigt att få en personlig vinkling. Det är också skälet till att jag aldrig har fotat något, ens för privat bruk. Men det kanske kan vara lite roligt att läsa att en av våra världsartister har som hobby fjärilar och att söka efter föremål i naturen med metalldetektor.

Kan nämna att jag är företagare inom ekonomi och juridik. Förfogar över min tid och är en nattmänniska. Nätterna används till scrapbookingen. Sover gör jag fram till 12.

Men hur kan det då gå? 
Woody Allen är en given favorit hos mig. Hans intresse är jazz och med sitt band uppträder han var måndag på en Manhattan-klubb när han är hemma. Givetvis skulle jag överlämna ett album till Woody då han hade konsert i Stockholm för några månader sedan. 

Kanske ska nämnas att de album jag använder är Urban postbound album. De har 20 plastfickor men man kan utöka till 40. Provade en gång ett album på 10 sidor (inköpt i USA). Men när det var dags att överlämna så hade bladen börjat släppa. 

En liten passus men nu återvänder vi till Woody. Hans album fokuserade inte så mycket på hans filmgärning. Det blev ett album om Stockholm och Fårö och då om Ingemar Bergman, vars filmskapande till stor del har inspirerat Woody. Min fars släkt kommer från Fårö och jag kunde visa även en del foton, tagna av mina föräldrar, och som aldrig har publicerats. 

Mina album brukar jag alltid lägga ner i en matkasse från ICA Kvantum i Bålsta. De har samma mått nämligen. Vem kunde då ana vad som skulle hända när Woody blev fotad med min kasse i handen. TV, tidningar, radio, 28000 träffar på internet. Spekulationer! Har Woody kanske stannat på vägen från Arlanda och handlat på ICA? 

Eftersom jag hade sällskap av en väninna som är politiker till konserten så kom historien fram. 

Jag blev generöst tackad av ICA, har precis sammanställt kommunens historia i album, överlämnade 42 tavlor till ICA i veckan. De ska ställas ut och sen hamna permanent här och var i butiken. Det blir fler utställningar. En ungersk kokbok med scrapbooking design och personliga anekdoter. Har i gåva erhållit en spa resa till Budapest. En förfrågan har kommit om jag vill scrappa en annan orts historia. 

Och här sitter jag som vill föra en anonym tillvaro och undrar hur det här kunde hända! Fick Woody någonsin veta om vilken uppståndelse hans kasse åstadkom? 

Vem vet, men jag fick i vart fall en underbar signerad bok av honom om hans filmskapande.

Till sist men inte minst. Det går som ni vet åt mycket material till mina arbeten. Handlar utomlands en hel del och av flera leverantörer i Sverige. Pysseltagen är en av de bästa, vad gäller utbud och service. Om ni inte visste det tidigare så kan jag rekommendera att lägga era inköp där.

Tack för mig
Eva"

9 kommentarer:

 1. Hi hi!!
  Vilken häftig historia..
  Så det kan gå :)

  SvaraRadera
 2. ja jisses...t o m jag undrade vad den gode Woddy hade i sin ICA kasse när det begav sig på löpet!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig historia!! Underbart! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar historia.=)
  Det är en härlig hobby.
  Jag har också gjort en rolig sak tack vara min hobby.
  Förra sommaren scrappade jag ett omslag till en singel åt Åsa Jinder.=)
  Den trycktes sen och säljs på hennes konserter.
  Finns även på spotify....sök på Som en sommarvind och Åsa Jinder så hittar ni den.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Haha, så häftigt!! Underbart!

  SvaraRadera
 6. Såååå coolt, och stort grattis till Eva!!!

  SvaraRadera
 7. Hej på er!
  Jag tackar ödmjukast för de fina kommentarerna.
  Ha det gott i sommarvärmen"
  Eva

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig historia! :-)

  SvaraRadera
 9. Helena- din historia var ju riktigt häftig, den med! :-)

  SvaraRadera