onsdag 20 juli 2011

Små små vimplar...


... kan göra hela festen ;D! Nåja, kanske inte hela men... Igår fyllde jag år och hade förstås fikabesök hela kvällen. Ja, ni vet ju vid det här laget att jag tycker om att baka och tänk vad kul det är när man kan kombinera sina hobbysar! De galet goda men inte så bildsköna Morotskakecupcakesen fick en upphottning med så här söta vimplar! Det bästa av allt (ja förutom att äta godbitarna då förstås, det gäller att inte vara för glupsk, det är säkert inte särskilt nyttigt att sätta de där tandpetarna i halsen...) det är ju att man kan bli av med små spillbitar som bara ligger och dräller.

Du behöver: Tandpetare, spillpapper och dubbelhäftande tejp.
Så här gör du: Skär spillbitar (helst dubbelsidiga) i remsor, ca 7 cm långa, klipp vimplarna enligt bilden nedan, ta en bit dubbelhäftande tejp på andra änden av vimpeln, vik ihop så att du "klistrar in" tandpetaren (som jag bara sätter upp till halva papperet så att pinnen liksom blir längre, förstås ni min vimsiga förklaring?). Busenkelt!


Vill ni ha receptet också? Det är klart ni ska få, om ni ser på bilden så har jag använt medium av Amerikanska muffinsformar, jag skulle råda att ta stora av desamma.

Leilas Carrot ginger walnut cupcakes:

12 cupcakes:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1½tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1½ dl solrosolja
4 ½ dl rårivna morötter
100 g valnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.

Cream cheese lime frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och philadelphiaost krämigt.
2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med en valnöt. Och en snygg vimpel ;D!

Mummms....

Ha det härligt i sommarvärmen!

Cath.

5 kommentarer:

  1. tack för receptet och det trevliga tipset med vimplarna,det ska jag absolut prova.

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott! :-)

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet.
    Vilka fina små vimplar

    SvaraRadera
  4. Grattis på födelsedagen lite i efterskott! Det såg himla gott ut det där - och vimplarna är hur fina som helst! Tack för receptet, ska skriva ut och testa :D

    SvaraRadera
  5. Linda Kindberg22 juli 2011 11:17

    Grattis i efterskott!Supersöta!
    Kram

    SvaraRadera