lördag 28 augusti 2010

Bidrag nr: 20, Bidrag nr: 21, Bidrag nr: 22, Bidrag nr: 23, Bidrag nr: 24 och Bidrag nr: 25 - Augustiutmaningen

Nu tror jag allt att det börjar bli dax att redovisa lite fler bokmärken till vår månadsutmaning!! Det är många som skrivit att de tycker det varit en rolig och kul utmaning, så det tar vi minsann till oss :)
Bidrag nr: 20
"Hej!
Här kommer ett enkelt bokmärke till augustiutmaningen.
Jag sydde en söm runt hela och dekorerade med en stor rosett.
Hälsningar
Eva"
Bidrag nr: 21
"Hej!
Nu är mitt första bokmärke klart. Mitt nästa kommer förmodligen bli ännu mer arbetat, men jag får ju börja med något.
Bakgrunden är en sida jag kopierat från Astrid Lindgrens saga Mirabell.
Stämplen kommer från Bildmålarnas klubbark för augusti.
Den lilla extra twisten blev blommorna är broderade med ullgarn.
MVH Sofi
Bidrag nr: 22
"Hej!
Bifogar bild på det bokmärket jag gjort helt efter makens önskemål. Det skulle vara lite större i formatet och ha en bit band så han lätt kan hitta det. Åh han blev väldigt glad och nöjd med resultatet :-)
Hälsningar, Mahlin78
Bidrag nr: 23
"Hej!
Här kommer ett litet bidrag till er skojiga månadsutmaning.
Ha det så bra,
mvh Karin/essmo"
Bidrag nr: 24
"Hejsan!
Ett bokmärke behövs alltid så här kommer mitt bidrag!
mvh Tussling
Bidrag nr: 25
"Hejsan!
Vilken rolig månadsutmaning!
Det är första gången som jag sytt på ett alster.
Kram
Karin"
Det är verkligen ingen måtta på hur mycket fina alster ni skapar tjejer!!! Jag förstår inte hur sjutton vi ska klara av att rösta denna månaden heller!!!
Tack söta ni för alla era alster!
Just nu befinner jag mig hos Inger för att vara med på Pysseltagens invigning av sina nya lokaler!!! Såååå roligt!!! Ni kommer väl?
Kram
BellaMio

torsdag 26 augusti 2010

Tips&Trix-torsdag: Alcohol Ink faux bleach technique

Snubblade över detta lilla trix med det enkla namnet ovan när jag surfade runt härom veckan. Bara namnet gjorde att man nästan inte orkade läsa vidare men som tur var gjorde jag ändå det för detta tyckte i alla fall jag var riktigt skojigt och inte alls svårt. Gillar ju verkligen att göra egna bakgrunder, gärna med mycket färgslask&blask, fick nog leka för lite med fingerfärger som barn...=).
Detta handlar i alla fall om en sorts Alcoink-resistteknik med en extra bonus...

Man behöver:
Glossy CS, vanlig vit CS, embossdyna, embossingpulver clear, embossingfön, Alcohol Inks med tillbehör, strykjärn och diverse stämplar efter behag. Lite vanligt skrivarpapper är också bra att ha till hands.

Man börjar med att skära till Glossy CS i lämpligt format, stämpla med embossdyna och embossa med clearpulver:


Här har jag använt snöflingorna från "Reinder Flight" TH collection (jodå, det är absolut hög tid att börja med julkorten nu =) )


Sen tar man sina Alcohol Inks och infärgningsvertyg och går över hela pappret tills man är nöjd med resultatet. (Om någon behöver en närmare titt på hur detta går till finns en fin tutorial av Mio här). Här har jag använt färgerna Denim, Cloudy Blue, Salmon och lite Red Pepper. De ljusare partierna får man genom att efteråt droppa Blending Solution direkt på papperet. Alcohol inks fäster ju som bekant bra på blanka ytor och även på det embossade, till skillnad från t ex distresserna:


Nu till det riktigt roliga: Ta en motsvarande bit vanlig vit CS och lägg ihop med din Glossy CS, framsida mot framsida. Stryk sen med strykjärn på basidan av den vita CS:en. Jag, som inte har något särskilt strykjärn för ändamålet, brukar lägga alltihop mellan två bakplåtspapper för att slippa riskera missfärga strykjärn eller underlag:

Stryk en liten stund, kanske ca 10 s, tills papperen lätt lossnar från varandra. Sitter de fortfarande ganska hårt fast, stryk lite till. Och voilà:

Så har man två blivande bakgrunder till priset av en =). Strykningen gör att mesta delen av embossingen förs över till det andra papperet och med den följer alcoinken som fäst på embossingen, blir som ett negativ av det första pappret. En del embossing kan bli kvar på glossypappret och då kan det vara bra att upprepa strykproceduren med ett vanligt skrivarpapper som suger åt sig det mesta av den kvarvarande embossingen. Detta för att man ska kunna stämpla med jämnare resultat på glossypappret sen.

Sen är det bara att gå loss med lite ytterligare stämplar.
Embossdyna funkar både på Glossy och vanlig CS. På glossy funkar däremot inte vattenlösliga dynor, typ distresser så bra, utan man får använda t ex StazOn, Memories, Brilliance e dyl.
På vanliga CS:en funkar förstås allt men här får man tänka till om man vill att det ska fästa på det embossade ( StazOn mfl) el inte.

Och så här kan det tex bli:

Den högra ( "negativet") har jag färgat in med distresser och blending tool , färgerna Stormy Sky, Faded jeans, Chipped Saphire och Victorian Velvet. Sen stämplat renen och granarna ( från samma stämpelset som snöflingorna) med svart StazOn, "Postcard" (från TH "Letters to Santa") med embossdyna och embossat med guld.

Och de färdiga korten:

Målat på lite guldacrylfärg i kanterna, lite guldband och en tag. Renen hade jag liggande sen förra året, den är stämplad på grungeboard, utskuren ( med viss möda kan jag erkänna =) ) och målad med crackle paint Tarnished Brass.

Och alcoinkkortet:

Enkelt och snabbt, några blommor och blad, en Inkidostämpel på en skylt som är distressad med samma färger som ovan och lite spets. En lite kul nyhet ( för mig i alla fall) är "snön" i kanterna. Den består av Aleene´s Glitter Snow, kom till butiken för några veckor sen. Är som en lätt, mousseartad massa som man kan lägga på med pensel, palettkniv e dyl. Här har jag använt en tändsticka, tyckte det var lättast.

När man ändå har plockat fram sina Alcohol inks och färgat ner underlaget och sig själv så kan man ju lika gärna fortsätta lite till, skoj är det och fort går det också. Här är några ytterligare, mer eller mindre lyckade exempel på hur det kan bli:

Har här använt en stor mönsterstämpel och alcoink-färgerna Salmon, Cloudy Blue och pearl mixative.

Sen lite höstfärger: Lemon, Terracotta, Salmon, Red Pepper, Espresso och Gold Mixative. Lite mer espresso och gold i ytterkanten:
Och samma papper, lite tillpiffade:

På det vänstra bara stämplat några ytterligare lövswirlar med Brilliancedyna Coffe Bean, på det högra dessutom distressat med Antique Linen, Tattered Rose och Rusty Hinge, stora lövet med distressdynor Tattered rose, Rusty Hinge och Aged Mahogany. Texten ( från TH Mini Ornates) svagt med Rusty Hinge. Alla lövstämplarna kommer från Inkadinkados set Fall season.


Och lite grönt är ju skönt...

Färgerna Lemonade, Citrus, Lettuce och lite Pesto.

Och med lite extra tillfixning:

På den vänstra stämplat med svart Stazon, fågeln från TH Urban Chic, träd från TH Mini Ornates, ytterligare kvistar från Inkadinkado Delicate Branches och Tattered Angels, Tattered Textures. Gräset och alla stämplar på högra papperet från Prima-setet Songbird.


Några kort hann jag göra färdigt också:

Lite upphottade retroblommor i matchande distressfärger, blad från MS-stans, lite pearls och en metallfjäril.


Sen ett lite "gammeldags " stämpelmotiv som jag tyckte passade till denna bakgrunden:

Lite bårdstämplar i kanterna, crispyband och diverse blommor.


Avslutningsvis lilla pippin:

Skylt med textstämpel från samma set som fågeln, svart organzaband med charm och svart distresstickles runt kanten. Busenkelt och gjort i en grisblink ;) till skillnad från det mesta annat jag gör- är ju en riktigt lååångsam pysslare vanligtvis =).

Tveka nu inte att testa, kan inte bli fel!

Sen måste jag bara få berätta hur outsägligt avundsjuk jag är på alla er som har rimligt reseavstånd till Örkelljunga och helgens happening med invigning av utbyggda butiken, låter hur kul som helst! Kan bara konstatera att Sundsvall är HELT felplacerat på Sverigekartan =)!

Önskar alla er som kan delta en riktigt härlig helg, och ni som, liksom jag, har omöjligt långt till Örkelljunga kan ju istället roa er med att testa veckans Tips&Trix...

KRAM!
/Eva






torsdag 19 augusti 2010

Tips och Trix-torsdag!!

Ja ni vänner, hur tråkigt det än känns så börjar sommaren gå mot sitt slut!! Även om jag tycker det är skönt när livet återgår till invanda rutiner så kommer jag sakna de lata dagar med sol, bad och grillat.

Som många av er vet så har vi haft en sommartävling där ni läsare har fått maila in era bästa tips och trix till oss. Idag visar jag er det sista bidraget. Tävlingen är nu slut, men vi kommer så klart att fortsätta visa tips och trix här på torsdagarna!

Dagens tips kommer från Annelie/Skräpan, tack söta du för att du delar med dig till oss av detta annorlunda tips!!



"Hej hej!
Jag har torkat små blommor och lagt på små cirklar och sen på med glossy accent. Lätt som en plätt och blir dö läckert tycker jag : )

MVH
Annelie/"skräpan"
Himla läckert tips tycker jag!! Maila din adress till Inger (order@pysseltagen.se) så kommer en liten present på posten!

Kram
BellaMio

tisdag 17 augusti 2010

Bidrag nr: 11, nr: 12, nr: 13, nr: 14, nr: 15, nr: 16, nr: 17, nr: 18 och nr: 19 - Augustiutmaningen

Vi har haft lite problem med mailen hit till bloggen, men det är fixat nu!! Men skulle det vara så att ditt bidrag inte finns med här i bloggen så maila oss igen!!

Jag vill oxå påminna lite extra om våra tävlingsregler, det har varit många denna månaden som skickar in alldeles förstora bilder till oss. Vi har ju bara ett visst utrymme till vårt förfogande, så tänk på bildstorleken söta ni...

Så raskt vidare till alla finfina bidrag som kommit in! Det är många och de är superfina!!

Bidrag nr: 11
"Hej!
Här kommer mitt lilla bokmärke till tävlingen. Det är lilla Tilda som ser ut att vänta på en bok att läsa.... Målat med distressfärger."


Bidrag nr. 12
"Hej på er!
Här kommer mitt bokmärke och bidrag till Augusti tävlingen. Jag har sytt med röd "tandtråd" på mörklila bakgrund.
Tack för en kul och utmanande tävling.

Vänligen
Jenny / kortateljen"


Bidrag nr. 13
"Här kommer mitt bidrag till augustimånadens utmaning.
Kul att göra ett bokmärke.
Sömmar har jag sytt två stycken den ena med blått och den andra med naturfärgad tråd.
Bokmärket har min stora tjej redan lagt beslag på.

Jag har lagt upp på min blogg + att jag har länkat hit.

Kram
Marita / snojbi"


Bidrag nr: 14
"Hej!

Väldigt kul utmaning det här.
Här är en länk till mitt bidrag, där jag skrivit hur jag gjort bokmärket.
Tack för en kul idé med att sy på bokmärket, nu blev det langettstyng på detta…

/Pillan"


Bidrag nr: 15
"Hejsan!
Här kommer mitt bidrag till augustitävlingen, både fram och baksida.
Jag har sytt runt stämpeln som ni kan se.
Jag valde att göra ett väldigt platt bokmärke då jag är rädd att man förstök boksidorna annars.
Tack för en kul tävling, jag kommer länka till den!
Här är min pysselblogg.

Mvh Linda!"


Bidrag nr: 16
"Hej igen!
Nu blir det ett sista försök.
Jag får bara tillbaka att det inte går att skicka.
Så nu håller jag tummarna.
Hälsningar Therese"


Bidrag nr: 17
"Hej
Här kommer mitt bidrag till eran tävling.

Med vänlig hälsning
Maria P
http://mariasmix.se"


Bidrag nr: 18
"Hej!
Här kommer mitt bokmärkesbidrag till er augustitävling =)
Tack för en rolig tävling!

Kram
Malin/Majamelon"


Bidrag nr: 19
"Hej!
Här kommer en bild till utmaningen "bokmärke".

MVH Ingela
www.ninnisskapargladje.blogspot.com"

Tack tjejer för alla fantastiska bidrag, det ena vackrare än det andra!!! Ni är såååå kreativa!

Och som sagt, finns inte ditt bidrag med i bloggen nu så maila igen!!

Kram
BellaMio

söndag 15 augusti 2010

Tips och Trix-torsdag! Ähm... Lördag!!

Jag har ju totalt missat Tips och Trix-torsdag denna veckan!! Och inte har ni påmint mig heller!!! Jösses, tiden springer verkligen iväg...

Kom på i morse när jag satt och pysslade att det faktiskt redan är söndag.... Så idag blir det ett litet snabbt tips som plåster på såren!!

Som sagt så pysslade jag i morse, satt och gjorde egengjorda blommor och lekte lite grann med mittendelen. Jag brukar för det mesta bara fästa alltihopa med en brad, men idag ville jag göra något annat.

Så min blick föll på min nyinköpa burk med svarta Microglasbeads från Martha Stewart... Hmmm... Man borde verkligen kunna göra något skojsigt i mitten med dem!

Så sagt och gjort!!

Så här blev det, vad tycker ni?

Själv tycker jag faktiskt det blev riktigt läckert! Jag gjorde som så, när blomman var färdig, så la jag en stor klutt med 3D-lack i mitten och strödde över riktigt med microglasbeads. Lät det hela torka en halvtimme eller så. Sen hällde jag av överflödet och vips så hade jag en snygg mittdel på mina blommor!

Kan säga att jag är helt förälskad i dessa microglas beads! Än så länge äger jag bara två färger, men kommer helt klart att köpa mååååånga fler, hihi...

Kram
BellaMio

fredag 13 augusti 2010

Muffins!!

För ett tag sedan hade jag en mycket go vän som fyllde år och jag ville ge henne ett speciellt kort. Jag surfade runt läääänge och letade efter någon roligt kortvikning men till slut snubblade jag över en tutorial på hur man gjorde världens läckraste cupcake!!

Det ska jag prova tänkte jag, så jag satte igång.

Det var inte helt enkelt kan jag säga, massa klister på fingrarna och en hel del pill. Men så roligt det var!!!

Å resultatet då?

Nja det blev ingen fluffig cupcake, men väl en läcker muffins :)



Läckert eller hur??!!


Ser ni de läckra jordgubbskulorna i chokladsåsen ;)



Å så lite blommor och blader till födelsedagsbarnet så klart!!
Den var riktigt roliga att göra och jag kommer helt klart göra fler, lite kul att ge bort något annorlunda!
Jag har har använt följande material:
1 stooooor rund flirtkula, fast det skulle var bättre med en styrolitkula men jag hittade ingen.
Ett liiiila mönsterpapper
Brun Akrylfärg till chokladsåsen
Pärlor till strössel
Beige spets
Vit spets
Rosa spets
Scrappy glue


Nu ska jag åka i väg och fika med en kompis och det passar ju bra för jag blev plötsligt väldigt sugen på muffins, hihi...
Kram
BellaMio

onsdag 11 augusti 2010

Vinnare i Juliutmaningen!!

Oj som tiden springer iväg!!! Vi är ju redan en bit i Augusti...

Nu har jag äntligen fått in röster från DT-tjejerna så att jag kan presentera vinnaren i månadstumaningen i juli. Det blir ju lite så här när det är semestertider :)

Så till vinnaren...









Det var jämt som sjutton i toppen...











.... men ett bidrag knep ett par extra röster....











... å det vinnande bidraget är....















Bidrag nr: 10!!!!




Grattis till Sonja!!! Det är en underbar LO! Maila din adress till Inger så kommer ett litet pris till dig på posten.

Stort tack till alla er andra för att ni hängde med på min bingoutmaning!

Kram BellaMio

Bidrag nr: 6, nr:7, nr: 8, nr: 9 och nr: 10 - Augustiutmaningen

Flera fina bidrag har kommit in till vår månadsutmaning, det är så kul att se alla era vackra skapelser!!

Jag har fått väldigt mycket inspiration :)

Bidrag nr: 6
Hej!
Här kommer mitt bidrag till augustis månadsutmaning, "Bokmärke"

Lägger ut bild på min blogg och länkar till Er!

Tack för denna gång!
Kram Ann-Charlotte


Bidrag nr: 7
Hejsan!
Här kommer mitt bidrag till bokmärkes-utmaningen. Har sytt med symaskinen runt kanterna på det mönstrade pappret och en liten Tilda fick också vara med.

Ha det gott.... Eva / Eviebee

Jag kommer att blogga om tävlingen på min blogg.
Kram kram


Bidrag nr: 8
Hej!
Här kommer mitt "boktips" till Augusttävlingen. Kul utmaning tycker jag. Jag har sytt med röd tråd på maskin runt den mörkgula kanten.

MVH
Eva


Bidrag nr: 9
Hej!
Här är mitt bidrag. Blomman är sydd med maskinsöm.

mvh
Mackan


Bidrag nr: 10
Hej
Här kommer mitt bidrag till er augusti tävling.

Kram Gurkiss
http://gurkiss.com/scrapbooking

Tack tjejer för helt fantastiska bidrag!! Det ena finare än det andra... Å än är det måååånga dagar kvar på månaden, hihi...

Kram
BellaMio

tisdag 10 augusti 2010

Bokmärkesinspiration!

Kul att se att det redan är sån fart på inflödet till augustitävlingen! Även jag blev jättesugen på Caths roliga utmaning, måste erkänna att jag ALDRIG tidigare gjort ett bokmärke, så nu kändes det som dags för det =). Nåt annat jag heller ALDRIG gjort är att använda symaskinen på ett alster men nu är det också gjort, dubbelpremiär alltså! Har just fått hem ett antal av de nya Magnoliorna ur Bon Voyage-kollektionen och Japanska Tilda fick pryda detta bokmärke ( som givetvis är utom tävlan):


Försökte ge en lite "japansk touche" även till resten av bokmärket med några små detaljer, bl a toppen där jag använt en av slice-tagsen från "Remember this" designkortet som mall. Ritat av konturen som med lite fantasi kanske kan vara en aning "pagodlik" =). Har även stämplat lite japanska (?) skrivtecken här och där.

Närbild på Tilda, som vanligt färglagd med distresser:

Har maskat Tilda och stämplat skrivtecken ( från clearstampsset jag hittade på bokhandeln för evigheter sen) i bakgrunden och även en lykta som kommer från clearstampssetet Lanterns från Inkadinkado. Blommorna är Retroblommor small, medium och large, av akvarellpapper som angripits med distresser Fired Brick och Aged Mahogany, Perfect Pearls-mist Forever red, Puffy Velvetpenna vit och svart.

Och på baksidan ett litet passande visdomsord av Konfucius ( som kanske inte riktigt var japan, men närapå =)) skrivet på en slice-tag :)....


Övrigt material som använts:
Svart och vit CS
Mönsterpapper från Imaginisce, Sophia-To Love&Cherish, fram-och baksida.
Rödrutigt band

Jag började ju semester rond två igår och kan, inte helt missnöjt, konstatera att vädret är synnerligen grått och pysselvänligt! Har alltså goda förhoppningar om att få fortsätta ta igen sommarens förlorade pysseltid, så på återseende!

Ha en skön kväll!
Eva