onsdag 9 juli 2014

Tombows akvarellpennor i fokus: del 6.

Här kommer det utlovade kuvertet/boxen som skulle matcha babykortet...
och här kommer "all" utrustning jag använt:
Vitt papper  24x24 cm
cirkelformade stämplar
post-it-notes papper eller maskpapper

Gör så här: Lägg pappret på scoringboarden och biga som visas i bildserien.


Vill du bara ha ett vanligt kuvert så bigar du endast de innersta linjerna. Vill du ha mer plats för dekorationerna så kan en kuvertbox vara lösningen. Genom att biga ca 5 millimeter utanför den första bigningen så får du enkelt till en kuvertbox.
Maska av det område som skall vara adressfält.
Lägg akvarellpennan på skrå och "färglägg" cirkelstämpeln.
Andas eventuellt på stämpeln för att tillföra fukt. Stämpla nu cirklar på pappret med koncentration runt adressfältet, för att skapa ett markerat område.

Alternera eventuellt stora och små cirklar och båda akvarellpennorna. Genom att stämpla samma färg på samma ställe kan du fördjupa färgen. På samma sätt kan du få ljusare nyanser genom att stämpla två-tre gånger på olika ställen utan att föra på mer färg mellan stämplingarna.
I adressfältet skriver du sedan din text med akvarellpennorna. Jag har skrivit text på ett annat papper bara för att visa hur det kan se ut. När babyn har kommit och jag  vet "vem" som skall få kortet, skriver jag så klart i adressfältet ;-)
Klipp nu bort de delar som visas på bilden och runda av hörnen, så ser det proffsigare ut.
Vik nu alla bigningar. Om du vill fodra kuvertboxen är det tid att göra det innan du limmar ihop den. Använd ett mönsterpapper och klipp till det så att det passar i kuvertboxen. 
Limma fast fodret/mönsterpappret. Slutligen limmar du ihop kuvertboxen.
Sist lägger du på ett lager med envelope glue, där du vill försegla kuvertboxen.
Tror att jag fått med allt... om jag glömt något eller om du undrar över något, så tveka inte att höra av dig. Du kan skriva i kommentarsfältet nedan eller på Pysseltagens Facebooksida om du vill nå mig eller någon annan i teamet. Ser fram emot att träffa dig här igen nästa onsdag. Ha det gott tills dess.
Lena-Marie

2 kommentarer:

  1. Vad är det för skillnad på ett envelope glue och annat sorts lim?

    SvaraRadera
  2. Oj, jag har missat båda dina kommentarer på mina inlägg... förlåt. Envelopeglue är som det limmet du slickar igen vanliga kuvert med. Det som är torrt längs kanten på den triangel du förseglar vanliga kuvert med. Tack för att du kikar på mina inlägg :-)

    SvaraRadera