onsdag 27 augusti 2014

Kuvert kan även användas som kortbas.

I måndags så visade Karolina oss hur man kan göra ett jättevackert kort av kuvert. Du hittar det HÄR. Jag blev inspirerad och gjorde också ett kort av kuvert. Till det kortet har jag använt en färdig kortbas med tillhörande kuvert.  Supersmidigt! Det blir en slags ficka att sticka in sitt kort i. Det är precis vad jag gjort på bilden nedan.
Limma ihop kuvertet och skär av en liten bit på kortsidan. Den biten blir "locket"  och den större biten blir basen. Kör basen i en embossingfolder eller en "crimper/wellpappveckare".  På Pysseltagens webbutik hittar du massor av fräcka embossingfoldrar. De embossingfoldrar som har "mycket" mönster, från  exempelvis Marianne Design eller Embossalicious är ju de som lämpar sig bäst. Embossingfoldrar som bara präglar en liten del av pappret lämpar sig inte så bra för den här tekniken. Man vill ju att kuvertet skall krympa ihop och bli mindre för att få plats i "locket". 
Embossingen/veckningen gör att pappret "krymper" och får plats/passar i locket. Därefter är det bara att dekorera. På Pysseltagen hittar du dekorationer så som: metallcharms, halvpärlor band och  bilder.
Dies från Spellbinders och kantstans från Martha Stewart.
Tycker du inte att pappret med rosor på är supersött!?
Om du kommer tillbaka nästa onsdag så visar jag dig hur man kan göra "riktiga" papper av "flimsiga" näsdukar och servetter. Man kan ju hitta så många snygga servetter/näsdukar som man skulle vilja använda som papper... Det är dem du ser på kortet ovan och du hittar dem här.
Lena-Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar