torsdag 6 mars 2014

Project Life

Jag har en heeeel låda med gamla foton, från när barnen var små och vissa ännu äldre. Vad sjutton ska jag ta mig till med dem, det är en fråga som jag ställt mig själv länge. Jag har inte tyckt att de varit speciellt inspirerande, har jag gjort ett par födelsedagar så är det liksom inte så kul att göra fler, och vissa foton är så gamla och dåliga att jag helt enkelt inte känner lust för att göra en hel LO med dem. Men nu så! Jag har fått upp ögonen för det här med Project Life, eller PL, som många förkortar det :)

Så vad är då PL? Ja egentligen är det snabbscrap, eller scrap för latmaskar :) Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt, alla ska kunna göra det! Sen kan man ju så klart lägga så mycket tid (och pengar) på det som man själv vill.

Becky Higgins heter kvinnan som började med PL och tanken var att dokumentera sin vardag. Många gör veckouppslag, andra om speciella händelser och jag ja, jag tänkte som sagt använda det för att beta av min stora hög med foton, min underbara skatt av minnen som förtjänar bättre än att ligga i en låda i min pysselhylla!

Så vad behöver man då, ja foton så klart, å så plastfickor med färdiga fickor för foton, papper och lite roliga dekorationer. That's it! Ja sen kan man ju så klart lägga till bokstäver, snygga stämplar, minnessaker från speciella tillfällen m.m. Men i grund och botten handlar det om att hålla det enkelt!

Sagt och gjort, efter att surfat runt en hel del, frågat Inger om hon kunde ta hem lite material och medlemskap i en grupp om PL på Fejjan så var jag mer än redo när mitt paket från Pysseltagen kom i förra veckan :)Jag började med att sortera mina foton. De som jag vill ha med i samma uppslag har jag lagt i zippåsar, så jag enkelt kan plocka fram dem när jag vill göra ett uppslag. Efter jag valt foton, så plockade jag fram en plastficka som jag ville använda, min låda med spillbitar och lite roliga dekorationer.Sen var det bara att sätta igång!

Jag började med att skära ner fotona så de skulle passa bättre, fixade vit cardstock till alla fickorna och så lite mönstrat papper från spill-lådan. Sen rundade jag hörnen på allt, både papper och foton. Och färgade lite kanter ;) Jag skrev ut en text på datorn, jag känner mig inte helt till freds med att skriva för hand ännu. Men förhoppningsvis kommer det fram över...

Lite rolig Washitape att dekorera den vita cardstocken med.Jag stansade ut en TAB och klistrade på ordet "räkna", och så täckte jag det hela med Glossy Accent. Urläckra stämplar från K-designs. Jag testade lite olika gröna dynor jag hade hemma, valde den i högra hörnet och stansade ut den med en 1" punch, den passade inte riiiiktigt, men jag tyckte inte det gjorde så mycket :)Limmade fast en bubbla med Glossy Accent och satte den färdiga dekorationen på mitt kort. De här söta små trädekorationerna har nyss kommit in i butiken och de är perfekta för PL! Platta och man kan göra massa roligt med dem. Jag plockade fram stämpel och dyna och stämplade en linjal rakt över den lilla pilen. Ja mycket mer än så här behöver det inte vara!

Nu ska jag bara tejpa/limma dit alla lösa delar och stoppa in allt på rätt plats och sen är mitt första försök på PL färdigt.Å så här blev det! Jag är väl inte helt nöjd, det finns lite smådetaljer att förbättre/lägga dit, men för att vara första gången så är jag nöjd! Visst är tejpen helt underbar!! Den kommer nog pryda många PL-uppslag i framtiden :) Pilen i trä (heter Wood Veneers) blev trots den enkla behandlingen jättesöt, och så länge man stämplar med en dyna som klarar lite tuffare ytor så kan man ju leka hur mycket som helst! En kakservett och lite bokstäver, enklare än enklast! Här kommer jag nog lägga till en text under, kanske skriver jag den för hand, hihi...Det här var den största utmaningen, vad sjutton skulle jag hitta på med ett så långt och smalt utrymme? Ja det fick helt enkelt bli något utstansat :)

Tycker det här var superroligt och kanske kan det få mig att pyssla lite snabbare när man väl kommit in i tänket lite mer. Men helt klart kommer jag att fortsätta med PL! Kanske att jag till och med börjar med ett sånt där album med veckouppslag, men först ska jag beta mig igenom min stora hög med foton :)

Material:
Plastfickor för PL
Vit cardstock
Hörnstans från EkSuccess
Wood Veneer - Hearts & Arrows
Stickers från Tim Holtz
Hjärtanbaner - Dies från La-la Land
Kakservett
Bokstäver från Prima
Stämplar från K-design


Helena och jag kommer under några veckors tid visa och inspirera er med PL, 
vad man kan göra själv, olika teman m.m. Så är ni sugna på att testa PL eller vill 
förnya ert vanliga pyssel, spana in våra inlägg under de närmsta veckorna!


Kram
BellaMio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar