söndag 13 september 2009

Liten bakgrundstutorial

Halloj på er!
Hoppas ni har det bra där hemma i stugorna! Det börjar ju så smått bli bättre pysselväder, hihi...

Med tanke på vårt tema denna månaden så tänkte jag bjuda er på en LO som jag gjort med hjälp av diverse Tim Holtz material.

Jag har faktiskt varit så duktig denna gången att jag fotat lite på vägen.

Innan jag började så blandade jag till mig en sprayflaska med mist. Eftersom jag inte ville ha någon färg på misten utan bara ett vackert pärlemoskimmir så valde jag färgen som heter Perfect Pearl. Jag fyllde flaskan nästan ända upp och så tog jag en knivsudd med pulver. Satte på locket och skakade om så allt blandade sig.

Jag började med ett alldeles vanligt vitt cardstock som jag sprayade med misten jag gjort i ordning. Man måste spraya innan man går på med distresserna eftersom de är vattenlösliga och skulle börja rinna i så fall. Eftersom jag inte är någon tålmidig person så orkade jag ju inte vänta på att misten skulle torka, så jag torkade pappret försiktigt med min embossingfön.

När arket väl hade torkat, så tog jag fram mina nya Glimmer Screen stencils. Jag tog den största och fäste den i övre vänstra hörnet. Och sen så började jag med mina distresser. Jag har gnuggat, cirklat och duttat på färg tills jag var nöjd. Och jag har blandat färgerna friskt!! Jag ville inte ha en mörk och murrig ton som jag så ofta siktar på när jag jobbar med mina distresser. Jag ville att det skulle vara glada färger :) De färger som jag använt är: Tattered rose, Old paper, Tea dye, Antique linen och Brushed coruroy.

Nu tog jag bort stencilen i hörnet men istället satte jag dit två fjärlismask (slut just nu i shopen) i nedre högra hörnet och gick på igen med distressen. Denna gången tog jag färgen Walnut stain, föt att få det lite mustigt. Jag gnuggade även kanterna med den färgen.Nu har jag plockat fram mina fiiiina Grungestämplar. Jag har stämplat rutnätet två gånger efter varandra med färgen Walnut stain och prickarna 4 gånger med Old paper. Efter det så hällde jag på generöst med UTEE (clear) och värmde med embossfönen. Så himla läckert resultat!

Uppe i vänstra hörnet stämplade jag en liten klocka (från KH design) med Vintage Photo och innan det hann torka riktigt så suddade jag med en make-up svamp lite försiktigt ovan på.Här har jag fäst två remsor vit Magic Mesh som jag sen penslat med Crackle Paint i färgen Picket fence. Det bubblade sig lite men det gör inte så mycket tycker jag, blev ju lite djup i LO:n då, hihi... Jag gnuggade in Tattered rose ovan på.Här har jag fäst blommor i två olika storlekar som jag färgat in med distresserna. (färgerna Tattered rose, Old paper och Walnut stain) I mitten har jag duttat med Pearl maker på vissa och fäst brads på vissa. Från en av blommorna hänger det en Swivel Clasps oxå. Rosenbladen har jag gjort själv och tutorial till dem hittar du i ett tidigare inlägg. Uppe i hörnet kan man se hur bakgrunden skimrar...Jag ville ha en liten färgklick så jag gnuggade in några hjärtan i Grungeboard från förpackningen Mixed Minis med Aged Mahogny, de är mer vinröda i verkligheten. Sen tog jag på Crackle Accents som spricker så fint när det torkar.Jag har fäst en Ticket med en vanlig häftapparat och sedan använt de läckra sammets-bokstäverna till ordet COOL. Jag har oxå gnuggat in en tag med lite Walnut stain och även stämplat med den färgen med en av stämplarna från Tim Holtz-kitet Grungestämplar. Tag:en har jag fäst på fotot med en Mini Paper Clips. Jag har knytit en snutt av det där läckra bandet som krullar sig själv i öglan på tag:en.
Och hur blev LO:n i sin helhet nu då?
Ja, titta själva!
Vad tycker ni? Har jag lyckats med en LO i bästa Tim Holtz anda?

Senare i veckan kommer jag att bjuda på en Tutorial om hur jag gjorde den fina bakgrunden med Alco inks i ett tidigare inlägg. Så titta in ofta :)

Kram på er!
BellaMio

1 kommentar:

  1. Merci pour ce tuto, j'aime beaucoup. Ca me servira pour mes pages.
    MAPY

    SvaraRadera