söndag 31 januari 2010

Tutorial - Stafflikort

Jag hör er tjejer!!!

Snabbt, snabbt nu på morgonen då jag inte kunde sova knåpade jag ihop en vääääldigt enkel tutorial på hur man gör ett stafflikort. Bilderna är ganska dåliga men jag tror ni fattar poängen i alla fall, hihi...

1.

Den här gången valde jag att göra ett avlångt kort, men principen är ju den samma oavsett.

Du behöver två bitar cardstock. En som ska bli din framsida jag gjorde min 10*15 cm. Och en bit som är dubbelt så lång alltså 10*30cm. (Hade jag valt att göra ett vanligt 15*15 kort så skulle måtten alltså bli, 1 bit som är 15*15cm och en bit som är 15*30cm. )

Den långa biten ska man sedan biga på mitten (alltså vid 15cm i det här fallet) och så ska man biga ena halvan på mitten (alltså vid 7,5cm). Då har du två bitar som ser ut som på bilden.


2.

Vik där du bigat så här...


3.

Det är mycket lättare att dekorera sidorna innan man monterar ihop själva kortet. Så lite snabbt och lätt gjorde jag ett par enkla dekorationer.

På den långa biten behöver du något som stoppar kortet när de ska stå uppfällt sen. Här har jag valt en spets och lite minirosor. På det förra jag visade i bloggen hade jag valt pärlor från Inkido.


4.

Nu ska vi montera ihop de två delarna. Jag har använt den taperunner (som är min allra bästa vän, hihi), men det går ju precis lika bra med lim eller vad som... Jag har tejpat alla fyra sidorna på den översta fyrkanten. Man kan se att det glimmar lite av tapen på bilden. Nu är det bara att sätta fast framsidan!


5.
Klart!! Lätt som en plätt är det oxå!

Än en gång ber jag om ursäkt för de dåliga bilderna! Men som sagt, huvudsaken är ju att ni får ett hum om hur det går till.

Nu är det frukost med ägg och rostat bröd!

Kram
BellaMio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar